Trump stormer ud af møde med Demokraterne

Mens store dele af den offentlige administration i USA er lukket ned for 19. dag i træk, går det rigtig skidt i de forhandlinger, der helst skulle ende med at få de offentligt ansatte tilbage på arbejde igen.
Foto © : Gage Skidmore/Flickr Creative Commons
Skrevet af DR
10. januar 2019 07:03

USA’s præsident, Donald Trump, afbrød onsdag et møde med ledende politikere fra Kongressen, efter Demokraterne Chuck Schumer og Nancy Pelosi endnu en gang fastholdt, at deres parti ikke vil lægge stemmer til at betale ekstra milliarder til en mur langs grænsen til Mexico.

Ifølge avisen New York Times klaskede Trump hånden hårdt i et bord, før han stormede ud af mødet i Det Hvide Hus.

- Totalt spild af tid, skrev præsidenten kort tid efter på Twitter om mødet.

Det er Donald Trump, der har skabt krisen i dele af den amerikanske administration, som har sendt 800.000 offentligt ansatte hjem uden løn og lammet en lang række offentlige services.

LÆS OGSÅ Trump står fast på krav om grænsemur i tale til nationen

Det kan han gøre, fordi han nægter at godkende et budgetforslag for 2019 og dermed forhindrer, at der kan udbetales penge til omkring en fjerdedel af det amerikanske statsapparat.

Trump nægter at godkende budgetforslaget, før det også indeholder en bevilling på 37 milliarder kroner til at bygge en grænsemur.

Men for at få den bevilling med i budgettet, er der brug for stemmer fra Demokraterne, og de nægter at bruge så mange penge. Foreløbig har de tilbudt omkring 10 milliarder kroner til grænsebeskyttelse.

- Igen så vi et raserianfald, fordi han ikke kunne få sin vilje, og han gik bare ud af mødet, sagde Demokraternes leder i Senatet, Chuck Schumer, efter mødet til CNN.