Foto: Gage Skidmore/Flickr Creative Commons

Trump stormer ud af møde med Demokraterne

Mens store dele af den offentlige administration i USA er lukket ned for 19. dag i træk, går det rigtig skidt i de forhandlinger, der helst skulle ende med at få de offentligt ansatte tilbage på arbejde igen.

USA’s præsident, Donald Trump, afbrød onsdag et møde med ledende politikere fra Kongressen, efter Demokraterne Chuck Schumer og Nancy Pelosi endnu en gang fastholdt, at deres parti ikke vil lægge stemmer til at betale ekstra milliarder til en mur langs grænsen til Mexico.

Ifølge avisen New York Times klaskede Trump hånden hårdt i et bord, før han stormede ud af mødet i Det Hvide Hus.

- Totalt spild af tid, skrev præsidenten kort tid efter på Twitter om mødet.

Det er Donald Trump, der har skabt krisen i dele af den amerikanske administration, som har sendt 800.000 offentligt ansatte hjem uden løn og lammet en lang række offentlige services.

LÆS OGSÅ Trump står fast på krav om grænsemur i tale til nationen

Det kan han gøre, fordi han nægter at godkende et budgetforslag for 2019 og dermed forhindrer, at der kan udbetales penge til omkring en fjerdedel af det amerikanske statsapparat.

Trump nægter at godkende budgetforslaget, før det også indeholder en bevilling på 37 milliarder kroner til at bygge en grænsemur.

Men for at få den bevilling med i budgettet, er der brug for stemmer fra Demokraterne, og de nægter at bruge så mange penge. Foreløbig har de tilbudt omkring 10 milliarder kroner til grænsebeskyttelse.

- Igen så vi et raserianfald, fordi han ikke kunne få sin vilje, og han gik bare ud af mødet, sagde Demokraternes leder i Senatet, Chuck Schumer, efter mødet til CNN.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt