Trump og Mette Frederiksen har talt sammen

USA's præsident Donald Trump har torsdag haft en "konstruktiv" samtale med statsminister Mette Frederiksen
Statsministeriet oplyser, at det var en konstruktiv samtale, hvor Donald Trump og Mette Frederiksen drøftede behovet for yderligere at udvikle samarbejdet. Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
23. august 2019 15:01

Danmark og USA har et godt forhold til hinanden, selv om USA's præsident Donald Trump i denne uge aflyste sit besøg i Danmark.

Det understregede statsminister Mette Frederiksen (S) flere gange, da hun efter et besøg på Grønland onsdag mødte pressen for første gang efter aflysningen af statsbesøget.

Torsdag blev det tætte forhold mellem Danmark og USA bekræftet, da Donald Trump og den danske statsminister talte i telefon sammen.

Statsministeriet oplyser, at det var en konstruktiv samtale, hvor lederne blandt andet drøftede behovet for yderligere at udvikle samarbejdet og håndteringen af de fælles sikkerhedspolitiske udfordringer.

LÆS OGSÅ Donald Trump: Mette Frederiksens kommentar var "væmmelig"

Mere er der ikke sluppet ud om samtalen, som fulgte efter at også den danske udenrigsminister Jeppe Kofod onsdag havde talt i telefon med USA´s udenrigsminister Mike Pompeo.

Her var viljen til fortsat godt samarbejde også temaet.

Afbuddet fra Trump indløb til den danske ambassade i Washington natten til onsdag dansk. Dermed var det et afbud med "usædvanligt" kort varsel lod Mette Frederiksen forstå. Besøget var planlagt til 2. og 3. september efter at Trump har været i Polen.

Donald Trump valgte at aflyse besøget med henvisning til, at Mette Frederiksen ikke ønskede at diskutere et salg af Grønland til USA. Et forslag, der blev blankt afvist af både grønlandske og danske politikere.