Præsident Donald Trump antydede onsdag på sit daglige pressemøde, at Kina kan have pyntet på de officielle virustal. - Hvordan ved vi, at de er rigtige? Deres tal ser ud til at være lidt til den lette side, sagde han ifølge AFP.Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix

Trump beskylder Kina for at skjule omfang af virusudbrud

Ifølge efterretningsrapport dækker Kina over det reelle antal virusdødsfald, oplyser kilder i USA til medie.

Kina dækker angiveligt over omfanget af virusudbruddet og har offentliggjort tal, der er for små - både i forhold til antallet af smittede og døde.

Det påstår en fortrolig efterretningsrapport til Det Hvide Hus, fortæller anonyme embedsfolk ifølge Bloomberg News.

Præsident Donald Trump antydede onsdag på sit daglige pressemøde, at Kina kan have pyntet på de officielle virustal.

- Hvordan ved vi, at de er rigtige? Deres tal ser ud til at være lidt til den lette side, sagde han ifølge AFP.

Han får støtte af den republikanske senator Ben Sasse, der betegner opgørelserne fra Beijing som "propaganda" lige til skraldespanden.

- Påstanden, om at USA har flere dødsfald fra coronavirus end Kina, er falsk, siger Sasse i en pressemeddelelse.

Senatoren understreger, at han ikke udtaler sig på baggrund af klassificerede oplysninger.

- Det kinesiske kommunistpart har løjet, lyver og vil forsætte med at lyve om coronavirus for at beskytte regimet, siger Ben Sasse.

LÆS OGSÅ USA har overhalet Kina i antallet af coronatilfælde

Også republikaneren Michael McCaul har reageret på de anonyme udtalelser, som Bloomberg News omtaler.

Og han bakkes op af republikaneren Michael McCaul, der er medlem af efterretningsudvalget. Han siger, at Kina "ikke er en troværdig partner" i kampen mod coronavirus.

- De løj over for omverdenen om spredning af virusset mellem mennesker, lukkede munden på læger og journalister, som forsøgte at fortælle sandheden, og nu skjuler de tilsyneladende de præcise tal for personer, der er ramt af denne sygdom, siger McCaul ifølge AFP.

Sammen med andre medlemmer af Kongressen har han opfordret USA's udenrigsministerium til starte en efterforskning af det, som McCaul kalder Kinas forsøg på at "dække" over pandemien.

Udbruddet af det nye coronavirus begyndte i Kinas Hubei-provins i slutningen af 2019.

Ifølge en opgørelse fra Johns Hopkins University er over 3300 personer døde i Kina, mens over 82.000 er blevet registreret som smittet.

I USA er dødstallet i dag steget til over 5000. Over 210.000 er blevet registreret som smittet - altså markant højere end Kinas tal.

Kommentarer