Tre personer sigtes for spionage for Saudi-Arabien

Fra 2012 til 2018 skal tre mænd havde spioneret til fordel for Saudi-Arabien, lyder sigtelse.
- Vi har siden ransagningerne gennemført et særdeles omfattende efterretnings- og efterforskningsarbejde i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi, Politiit isertortumik paasiniaasartuisa pisortaat, siger PET-chef, Finn Borch Andersen. Foto © : Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. februar 2020 14:26

Tre ledende medlemmer af gruppen ASMLA er mandag blevet anholdt og sigtet for spionage i Danmark fra 2012-2018 til fordel for Saudi-Arabien.

Det oplyser PET-chef Finn Borch Andersen på et pressemøde i dag.

ASMLA står for gruppen Arab Struggle Movement for the Libération of Ahwaz, der kæmper for en selvstændig stat i det sydvestlige Iran rundt om byen Ahwaz.

Ifølge det iranske regime er ASMLA en terrororganisation.

De tre mænd anholdte mænd er i forvejen sigtet for at have hyldet en terrorhandling i Iran i september 2018. Det blev de sigtet for i november 2018, og i den forbindelse blev deres bopæl og en tv-station i Ringsted ransaget.

LÆS OGSÅ Samuelsen håber på EU-sanktioner mod Iran

- Vi har siden ransagningerne gennemført et særdeles omfattende efterretnings- og efterforskningsarbejde i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det har ført til, at de tre ledende medlemmer af ASMLA i dag er blevet anholdt og sigtet for spionage. Det er PET’s opfattelse, at de tre personer i perioden fra 2012 til 2018 har spioneret for en saudi-arabisk efterretningstjeneste, siger Finna Borch Andersen.

PET frygtede sidste efterår, at en leder af ASMLA skulle dræbes i Ringsted.

Mændene har derfor været beskyttet af PET, samtidig med at de ifølge sigtelsen skal have udført spionage.

- Vi er forpligtet til at beskytte folk, som er udsat for en trussel, siger Finn Borch Andersen.

- Det er vores lod at gøre begge dele, siger han.