Tre dræbte i Fields er to teenagere og en voksen mand

De tre dræbte i Field's er to 17-årige og en 47-årig, russisk mand. Desuden er to danskere og to svenskere i alvorlig tilstand efter angrebet
Chefpolitiinspektør Søren Thomassen gav mandag morgen dansk tid en status på efterforskningen af skyderiet i shoppingcenteret Fields. Foto © : Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
04. juli 2022 07:53

De tre personer, som søndag aften blev dræbt ved et skyderi i storcenteret Field's i København, er to unge og en voksen.

Der er tale om en pige og en dreng på begge 17 år og en 47-årig mand med russisk statsborgerskab, som bor i Danmark.

Det oplyser chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi på et pressemøde mandag morgen. Fire andre er desuden ramt af skud.

Der er tale om to danske statsborgere, henholdsvis en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde, og to svenske statsborgere, en 50-årig mand og en 16-årig pige. De er alle i alvorlig tilstand, men stabile, oplyser chefpolitiinspektøren.

Desuden er en række personer kommet lettere til skade.

Søren Thomassen siger, at de tre, der har mistet livet, er dræbt af skud. De fire, som er alvorligt sårede, er også ramt af skud. Men de øvrige sårede er ikke ramt af skud, oplyser han.

– Vores vurdering er, at det er tilfældige ofre. At det ikke er motiveret af køn eller andet, siger politiinspektøren.

Undlad at dele billeder og videoer

Chefpolitiinspektøren opfordrer kraftigt til ikke at dele videoer og billeder af ofrene på sociale medier.

- For det første er det strafbart, for det andet skal der vises hensyn til ofrene. Så der skal lyde en stærk appel her fra.

Skyderiet fandt sted på to forskellige lokationer i Field's, oplyser politiet.

Kort efter skyderiet søndag aften blev en 22-årig mand anholdt. Søren Thomassen fortæller, at den formodede gerningsmand er blevet afhørt.

- Vi har afhørt den mistænkte. Han har oplyst, at det er ham, der har været derude, siger han.

Motivet vil chefpolitiinspektøren ikke komme nærmere ind på. Det oplyses dog, at politiet ikke på nuværende tidspunkt kan finde noget, der tyder på, at der er tale om terror.

Den 22-årige bliver sigtet for manddrab, og han er kendt i psykiatrien.