Transparency Greenland undrer sig over manglende gennemsigtighed i benzinkort-sag

Hos Transparency Greenland har man kun hovedrysten tilovers for den måde grønlandske politikere indtil videre har håndteret sagen om naalakkersuisoq Doris J. Jensens benzinkort.

Det kan overvejes at fastsætte nærmere rammer for brug af optankningskort.

Sådan lyder en af konklussionerne i den Deloitte-redegørelse, som daværende naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Doris J. Jensen, selv bestilte vedrørende misbrug af et benzinkort, der var blevet udleveret til hende. 

KNR har fået aktindsigt i redegørelsen, og Anita Hoffer, der er bestyrelsesformand i Transparency Greenland, er blevet præsenteret for redegørelsens resultater. Hun mener også, at der bør fastsættes klarere regler for brug af benzinkort og lignende.

 - Diffuse regler bliver et eksempel på, at vi har et sårbart system, og et sårbart system giver mulighed for misbrug. Og her må vi spørge os selv, hvad vi kan lære af denne sag. For hvis reglerne ikke er klare, må vi gøre dem klare. Så ingen er i tvivl om, hvad vi må bruge kortet til, og hvad vi ikke må bruge kortet til, siger Anita Hoffer.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut-benzinkort blev misbrugt til optankning af båd

Manglende reaktion fra politikernes side
Deloitte-redegørelsen var færdig i november 2017. Og Anita Hoffer undrer sig derfor over politikernes manglende reaktion og dermed gennemsigtighed i sagen.

- Man opdager nogle gange huller i ens system. Dem må man lukke og så fortælle offentligheden, hvordan man lukker de huller. Og det er jo fair nok, siger Anita Hoffer og fortsætter:

- De kunne f.eks. have været åbne omkring, at vi har opdaget, at vores regler er uklare, og derfor er der sket det her misbrug. Det som vil vi gøre for, at det ikke skal ske igen er følgende, foreslår Anita Hoffer og påpeger, at det er bedre at være transparent og proaktiv, i stedet for at være reaktiv og blive afsløret: 

- Og jeg har svært ved at forstå, hvorfor man ikke har være mere transparent i denne sag, siger hun.

LÆS OGSÅ Demokraterne venter i benzinkort-sagen

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt