Havarikommission: Trailere sad løst ved togulykke på Storebæltsbroen

Flere trailere sad løst og vinden kan også være årsagen til den voldsomme togulykke på Storebæltsbroen, hvor 8 personer mistede livet i januar. Det fastslår en foreløbig rapport fra Havarikommissionen.
Foto © : Sund & Bælt
14. marts 2019 14:40

Den 2. januar blev ramte et lyntog en tom lastvognstrailer, der var faldet af et modkørende godstog. 8 personer døde og 16 blevet såret ved ulykken. Blandt de dræbte var en ansat fra Selvstyret.

En ny foreløbig rapport fra Havarikommissionen viser, at tre af trailerne på godstoget ikke sad ordentligt fast, fordi låsesystemet ikke virkede ordentligt.

LÆS OGSÅ DSB sender penge og blomster til pårørende fra togulykke

Kommissionen skriver også, at vinden kan have været en medvirkende årsag til, at en af trailerne faldt af godstoget og ramte lyntoget.

- Vindforholdene var tilstrækkelige til at vælte traileren den dag. Det underbygger blandt andet observationer af gnister og fund af dele fra før kollisionstidspunktet. Og kombineret med den overvejende sandsynlighed for, at traileren ikke var låst, siger Bo Haaning, der er souschef for Havarikommissionen til dr.dk.

Havarikommissionen fortsætter deres undersøgelser af togulykken.

LÆS OGSÅ Embedsmand i Selvstyret blandt tog-ofrene