Foto: Scott Lough/Flickr Creative Commons

Canada Tragiske afsløringer om forsvundne kvinder

Kommissionen, der undersøger sagerne omkring myrdede og forsvundne kvinder i Canada, er nu begyndt at udarbejde sin endelige rapport efter en række høringer i de sidste to år i hele landet.

Inuit-, Indianer- og Métis kvinder har fortalt kommissionen om familiemedlemmer, som enten er blevet dræbt eller er forsvundne. Disse historier bliver inkluderet i rapporten der skal ligge færdig til efteråret.

Et af kommissionens medlemmer, som ønsker at forblive anonym, men som er kendt af radioavisen, udtaler til KNR at rapporten vil fokusere meget på, hvordan det i fremtiden kan forhindres at oprindelige folks kvinder bliver behandlet på denne måde, og hvad der kan gøres for at opklare sagerne hurtigt og effektivt.

I provinsen Quebec var det således gået hårdt ud over Inuit kvinder, fordi politiet ikke altid har være effektive nok.

Kilden fortæller således om flere Inuit kvinder i Montreal, som, da de ikke var "brugbare" mere, det vil sige ikke længere var attraktive som prostituerede, blev myrdet af deres alfonser, fordi det var den letteste måde at komme af med dem på.

Kilden siger videre at i to tilfælde med inuit kvinder som var blevet dræbt, havde morderne bundet et reb om deres hals og hængt dem fra loftet …  Politiet blev hermed vildledt til at tro at der var tale om selvmord og undersøgte ikke sagerne nærmere.

Rapporten vil derfor også komme med anbefalinger til, hvordan politiet kan blive mere effektivt.
 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt