Politi Tragisk hændelse var årsagen til savnet persons død

Den 32-årige Amos Jonassen, der blev meldt savnet i december, blev mandag fundet død. Ligsynet og de efterfølgende undersøgelser har vist, at der ikke ligger en kriminel handling bag.
Det var fire børn, der fandt liget. De er efterfølgende blevet tilbudt krisehjælp. Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Mikkel Rasmussen
15. marts 2023 10:49

Mandag eftermiddag fandt fire børn en død person i sneen ved blok 17 på Radiofjeldet i Nuuk.

Efter en nærmere undersøgelse har det vist sig, at der var tale om den 32-årige mand Amos Jonassen, der blev meldt savnet den 7. december 2022.

Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Tirsdag formiddag blev der afholdt ligsyn, som sammenholdt med undersøgelser fra findestedet konkluderende, at manden var afgået ved døden som følge af en tragisk hændelse, som politiet ikke kan uddybe nærmere af hensyn til mandens pårørende.

De fire børn, der fandt den afdøde er blevet tilbudt krisehjælp umiddelbart efter fundet, fortæller politikommissær Malik Sandgreen, der er leder af efterforskningssektionen i Grønlands Politi:

-Det er selvfølgelig en voldsom oplevelse for børn at finde en livløs person på den måde, så der blev hurtigt taget hånd om dem efterfølgende. De fik tilbudt psykologisk krisehjælp for at få talt episoden godt igennem og ruste familien til de reaktioner, der kan opstå i kølvandet på sådan en oplevelse.

Grønlands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Savnet siden den 7. december

Amos Jonassen har været meldt savnet siden den 7. december 2022.

Det blev han fordi, at han ikke reagerede på telefonopkald og heller ikke opholdt sig på egen bopæl eller andre kendte steder, hvor han normalt færdedes, oplyste politiet dengang.

Mandag eftermiddag klokken 15.59 modtog Grønlands Politi en anmeldelse om fundet af en livløs person på Radiofjeldet i Nuuk.

Kort efter blev politi, ambulance og brandvæsenet sendt til stedet.

Men omstændighederne på findestedet og vejrforholdene gjorde det besværligt at identificere den afdøde samt transport af afdøde til Dronning Ingrids Hospital.