Tillie får travlt - men Michael er klar i kulissen

På lige omkring en måned er det lykkedes for Samarbejdspartiet at stable en partiorganisation på benene, der tirsdag aften sikrede sig et mandat i det kommende Inatsisartut. En præstation, man naturligvis er stolt af i partiet.

- Det er jo fantastisk. Jeg er fuldstændig overvældet. Det er lykkedes os at få det her op og stå på hvad fire og en halv uge.  Det er jo helt vildt altså fuldstændig, lyder det fra Tillie Martinussen

Men det er ikke formanden, der får det eftertragtede sæde i Inatsisartutsalen. Det er derimod partiets anden profil, Tillie Martinussen, der fik flere personlige stemmer. 

LÆS OGSÅ Optimisme og sammenhold

- Jeg er da bare super glad for at vi fik et mandat. Det er da helt fantastisk - og jeg er super glad for, at det er Tillie, for hun er fantastisk dygtig til det hele. Så jeg er bare glad, siger Michael Rosing om valgresultatet. 

Tillie Martinussen kan nu se frem til en tilværelse med en fuld booket kalender, når hun som ene kvinde skal repræsentere et helt parti i Inatsisartut. 

LÆS OGSÅ De får en plads i Inatsisartut

- Jeg får travlt, for alle ordførerindlæg til alle punkter på samlingen, der er jo et menneske til at få lavet det, så der bliver travlt, siger hun. 

Men Michael Rosing lover, at han vil stå klar til at hjælpe. 

LÆS OGSÅ Nyt Inatsiartut er domineret af mænd

- Vi vil komme til at operere med det der heder skygge ordførere, så jeg vil helt sikkert sidde og skrive alt der foregår på fiskeri, fordi at det kan jeg gøre ret hurtigt. Vi får selvfølgelig også råd til at ansætte en sekretær, så vi har et lille sekretariat. Vi har jo et partiapparat, som vi er ved at stable på benene med flere forskellige mennesker, der er eksperter på forskellige områder, så hun vil få al mulig hjælp på alle områder, fortæller formanden.

Kommentarer