Foto: KNR

Tilfredsstillende vilkår for børn kan koste 500 mio. ekstra om året

Det kan koste op imod 500 millioner kroner ekstra om året, hvis Grønland skal leve op til FNs børnekonvention, viser analyse.

Hvis Grønland skal leve op til FNs børnekonvention og nedbringe antallet af børnesager, så kan det koste op imod 500 millioner kroner ekstra om året.

Det viser en analyse som Naalakkersuisoq for familie og sociale anliggender, Martha Lund Olsen præsenterede på et pressemøde tidligere på eftermiddagen.

Analysen har sammenlignet børneområdet i Finnmark i Nordnorge, hvor man overholder børnekonventionen, med børneområdet i Grønland.

Og det er resultatet af den analyse, der viser, at det vil koste mellem 100 og 500 millioner kroner, hvis man vil gøre det samme som i Finnmark. Altså overholde børnekonventionen og sænke antallet af børnesager.

Ifølge de tal Martha Lund Olsen fremlagde på pressemødet er der lige nu 4.354 børnesager fordelt på 14.050 børn i hele Grønland.

500 millioner ekstra om året er dog ikke lige til at finde, så det er en fælles opgave for Inatsisartut, siger Martha Lund Olsen.

- Det er jo ikke nogle penge som Naalakkersuisut umiddelbart kan finde og derfor er det nødvendigt, at vi går i tæt dialog med Inatsisartut. Vi skal finde ud af hvad vi gør og hvad de vil være med til at prioritere. Det er jo deres ønske og så må de også være med til at pege på, hvor vi skal finde midlerne henne, siger hun.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt