Til valg for tredje gang i år

27. september 2005 15:06

Mindst fem politikere stiller op til deres tredje valg i år. Med andre ord skal de finde kræfterne til at kæmpe den tredje valgkamp i år.

Først var der folketingsvalget i februar. Så kom kommunalvalget i april. Og nu skal vi så i stemmeboksen for tredje gang i år til landstingsvalget den 15. november.

Og der findes faktisk en håndfuld politikere, der kan melde deres kandidatur for tredje gang. Og en enkelt for fjerde gang, nemlig Palle Christiansen fra Demokraterne. Foruden Folketingsvalget og det kommende Landstingsvalg var han nemlig ude i et omvalg i Sisimiut ved Kommunalvalget.

De øvrige er demokraternes Per Berthelsen, Anthon Frederiksen og Niels Fly Olsen fra Kandidatforbundet, Augusta Salling fra Atassut. IA’eren Aviaaja Vandersee, der dog ikke har besluttet sig endnu, og siumutteren Doris Jakobsen.

Selvom Doris Jakobsen kun er 26 år er hun ved at være temmelig erfaren med hensyn til valg.

- Siden jag var meget ung har jeg haft lyst til politik, fordi jeg så mange problemer for befolkningen. Og min interesse er ikke blevet formindsket, så jeg er klar til endnu en valgkamp, siger Doris Jakobsen.

Doris Jakobsens lyst til politik er heller ikke blevet mindre af at mærke folks opbakning rundt om i landet.

Én der stadig overvejer om hun har kræfterne og modet til at stille op for tredje gang i år er IA’eren Aviaaja Vandersee. Om overvejelserne siger hun:

- selvfølgelig er der fordele og ulemper, og man skal overveje om man har kræfterne og lysten til endnu et valg. Men hvis man vil arbejde med samfundet, så må man kæmpe, siger Aviaaja Vandersee.

Det er ikke lykkedes radioavisen at finde ud af om Kandidatforbundets Niels Fly Olsen stiller op til valget.