Foto: KNR

Tidligere naalakkersuisoq bryder sit løfte

Både KNAPK og SQAPK savner stabilitet i Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Derfor ser de gårsdagens udskiftning som et svaghedstegn i Naalakkersuisut. Samtidig slår SQAPK fast, at Karl Kristian Kruse langt fra har levet op til deres forventninger.

- Det er ærgerligt, at der kommer en ny naalakkersuisoq for fiskeri stort set hvert år. Det er meget ærgerligt, siger Erik Lange, der er direktør for SQAPK, og som savner en færdiggørelse af fiskeriloven.

- Fiskeriloven, der ellers skulle udarbejdes under Karl Kristian Kruse er ikke færdig. Heller ikke den dag i dag, og nu har han trukket sig. På den måde har han brudt sit løfte. Vi, i SQAPK har savnet og ventet på en ny fiskerilov, siger Erik Lange til KNR.

Den nye fiskerilov har været undervejs siden 2007 og KNAPK mener defor, at nu er det på tide at udarbejde den lov grundigt og fuldføre den.

- Man kan ikke lave en fiskerilov uden det rette grundlag. Den skal debatteres på et reelt grundlag; også indflydelsen, der kommer deraf. Derudover skal det vurderes grundigt, hvilke konsekvenser fiskeriloven kan have. Det rette ord er derfor, at nu skal den fiskerilov udarbejdes grundigt, siger formand for KNAPK, Henrik Sandgreen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt