Ti nye arktiske guider klar til turister

Turistbranchen får stadigt mere fart på og efterspørger flere turistguider. Men mandag kom der hjælp til branchen, da ti herboende turistguider blev udklækket fra uddannelsen til Arctic Guide på Campus Kujalleq i Qaqortoq.
Foto © : Google Streetview
Skrevet af Jørgen Semionsen
01. juni 2017 10:39

De ti nybagte arktiske guider er værdifulde. Det er nemlig langt fra alle, der kommer igennem de 5 måneders uddannelse. Af de 32 som begyndte på uddannelsen var det altså bare en tredjedel, der kunne modtage et diplom mandag.

- Den er krævende. Vi læser krævende stof igennem, som vi skal forstå. Og når vi har forstået det, så skal vi også kunne formidle det, siger Steve Sandgreen, der er nyuddannet Arctic Guide og kommer fra Qasigiannguit. Og han bakkes op af underviser på uddannelsen, Niviatsiaq Guldager.

Hun peger blandt andet på, at det er vigtigt at kunne engelsk, når man er turistguide, men uddannelsen stiller også generelt store krav på kort tid, siger hun.

- De får mange lektier for og uddannelsen er meget kortvarig. Og for nogle skal der kun lidt til, før de kommer bagud, siger hun.

LÆS OGSÅ Største hold arktiske guide-elever startet

Eftertragtede guider

Til gengæld så kommer de nye guider ikke til at være arbejdsløse, når de er færdige med uddannelsen. 

- De fleste får et arbejde, når de bliver færdige. For der er stor mangel på grønlandske turistguider, siger Niviatsiaq Guldager.

Og det gælder også Steve Sandgreen.

- Jeg begynder hos Nuuk Water Taxi, hvor jeg skal betjene turister, siger han.
Og da der stadig er brug for guider, så har Steve Sandgreen en opfordring til de kommende hold. 

- Det er vigtigt at lære sprog. At være god til engelsk og dansk. At kunne formidle sin viden til turisterne. Og så at være modig. Uddannelsen er meget anbefalelsesværdig, man får et stort udbytte af den, selvom den er kort.

Siden uddannelsen som Arctic Guide begyndte på Campus Kujalleq i 2012 har 72 gennemført uddannelsen som Arctic Guide. 

LÆS OGSÅ Campus Kujalleq begynder uddannelse af Adventure Guider