- Nu afventer vi detaljerne i forhold til hvornår og hvor vi kan oprette testcenteret i samarbejde med sundhedsvæsenet. Vi er rigtig glade for, at vi kan hjælpe dér hvor vi kan fra kommunen, siger Juliane Henningsen. Foto: RitzauScanpix

Testcenter bliver oprettet i Sisimiut

Qeqqata Kommunia vil i samarbejde med sundhedscenteret i Sisimiut få snart få lavet et testcenter.

Der kommer et testcenter i Sisimiut.

Ifølge kommunaldirektør i Qeqqata Kommunia, Juliane Henningsen, har kommunen tilbudt sundhedscenteret hjælp til at oprette et testcenter.

- Vi er rigtig glade for, at sundhedscenteret har valgt at tage imod vores tilbud om, at vi kan hjælpe med at få oprettet det her testcenter, siger kommunaldirektøren til KNR.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq til testhungrende: I må bare være tålmodige

- Nu afventer vi detaljerne i forhold til hvornår og hvor, vi kan oprette testcenteret i samarbejde med sundhedsvæsenet. Vi er rigtig glade for, at vi kan hjælpe dér, hvor vi kan fra kommunen, siger Juliane Henningsen.

"Det er fandeme en kamp!"

Et testcenter har også manglet, i hvert fald hvis man spørger de lokale i byen.

De har haft mere end almindeligt svært ved at komme igennem sygehuset i Sisimiut for at få bestile tid til en covid-19 test.

En af dem er Vivian Møller Johansen. Hun ringede 77 gange til sygehuset i går - uden held. 

Hun havde ledsmerter, hovedpine og snotnæse og ville gerne testes for corona. Der er nemlig smittespredning lige nu efter, at fire personer blev konstateret smittet i tirsdags. 

Men da Vivian Møller Johansen endelig nåede igennem på hovednummeret til sygehuset for at bestille en tid til test, fik hun blot besked på at ringe igen klokken 13. 

- I Nuuk er der et testcenter, der har åbent næsten hver dag, og hvor folk bare kan droppe ind. Hvorfor kan vi ikke få det i Sisimiut? Her er det fandeme en kamp overhovedet at komme igennem på en telefon. Jeg efterlyser mere struktur på testningen, rasede hun til KNR i går. 

Stigende smittede i Qeqqata Kommunia

Og den bøn er hørt nu. 

Hvornår testcenteret står klart er dog ikke på plads endnu. 

I alt er der nu 63 smittede i Grønland. Antallet har kun gået gået i én retning siden starten af juli - og det er opad. Aldrig har der været flere smittede, siden corona kom til landet i marts sidste år.

Ifølge Landslægeembedets hjemmeside er det især i Qeqqata Kommunia og Avannaata Kommunia, at der er registereret en del nye smittede.

LÆS OGSÅ Vivian ringede til sygehuset i Sisimiut 77 gange - uden held

I går var der fire smittede i Qeqqata, hvor der er smittespredning i Sisimiut. I dag er der 11. 

 

Kommentarer

Corona-status i Grønland

Aktivt smittede 89  
Nye smittede i dag 8  
Førstegangsvaccinerede 40.788  
Andengangsvaccinerede 35.472  
Smittede 441  
Indlagte 0  
I respirator 0  
Døde 0  
Se også statistik på corona.nun.gl
 
   Opdateret: 
16. september 12:51
 

Forebyg smitte mod coronavirus