Tennisspiller bukker under for røg fra skovbrande

Dalila Jakupovic måtte trække sig fra sin kamp i kvalifikationen til Australian Open på grund af hosteanfald.
Sloveneren Dalila Jakupovic lå lunt i svinget til at vinde sin kvalifikationskamp mod en schweizisk modstander, men pludselig satte sloveneren sig på knæ, hostede voldsomt og havde tydeligvis problemer med vejrtrækningen. Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
14. januar 2020 13:47

Effekten af de australske skovbrande har for alvor ramt årets første grand slam-turnering i tennis, Australian Open.

Natten til tirsdag dansk tid måtte flere spillere aflyse deres træning på grund af røgen, som hænger tæt over Melbourne, og tirsdag morgen dansk tid måtte en kvindelig spiller trække sig midt under sin kvalifikationskamp til turneringen.

Sloveneren Dalila Jakupovic lå lunt i svinget til at vinde sin kvalifikationskamp mod en schweizisk modstander, men pludselig satte sloveneren sig på knæ, hostede voldsomt og havde tydeligvis problemer med vejrtrækningen.

- Jeg kunne simpelthen ikke trække vejret mere og faldt sammen på jorden, siger hun ifølge sportingnews.com.

- Jeg var virkelig bange for, at jeg ville kollapse. Det var derfor, jeg måtte lægge mig. Jeg kunne ikke gå mere.

LÆS OGSÅ Australske brande sender op mod en kvart million på flugt

Jakupovic havde vundet første sæt 6-4 og havde fordel i egen serv ved 5-6 i andet sæt, da hun måtte opgive at spille videre.

Røgen havde sat sig så meget i luftvejene, at hun blev ramt af et gedigent hosteanfald, og hun endte med at måtte hjælpes fra banen.

Hun afviser, at årsagen til de fysiske problemer kunne skyldes varmen eller andre lidelser.

- Jeg har ikke astma og har aldrig haft vejrtrækningsproblemer. Jeg kan faktisk godt lide varme, siger hun og langer diskret ud efter turneringsarrangøren.

- Det er ikke sundt for os. Jeg var overrasket. Jeg troede ikke, vi skulle spille (på grund af røgen, red.), men vi har ikke rigtig noget valg.

På Twitter har flere spillere og medier også reageret på episoden, og blandt andre er den franske spiller Alize Cornet langtfra tilfreds med tilstandene.

LÆS OGSÅ En milliard dyr er døde i australske skovbrande

- Det her er ikke rimeligt. Kom i gang Australian Open og Craig Tiley (turneringsdirektør, red.). Har I virkelig tænkt jer at lade dette ske, spørger hun på sin twitterprofil.

Her linker hun til et billede, hvor man angiveligt kan se det tykke røgslør, som hærger den australske storby.

På den officielle twitterprofil skriver Australian Open-organisationen, at fremtidige beslutninger om afholdelse af kampe bliver truffet i et tæt samarbejde med organisationens medicinske hold, det metrologiske institut Bureau of Meteorology og forskere fra miljømyndigheden EPA Victoria.

- Som altid prioriterer vi helbredet og sikkerheden hos vores spillere, stab og fans, lyder det i opslaget.

    /ritzau/