TelePost har endnu ikke fundet løsning på søkabel-problem

TelePost har endnu ikke fundet et søkabelskib, der kan påbegynde reparationen af søkablet mellem Island og Grønland.

Det fortæller TelePosts informationsmedarbejder Paarnaq Hansen til KNR.

- Det korte svar er nej, vi har ikke fundet et søkabelskib endnu. Men vi er stadig i fuld gang med at lede efter det bedst egnede skib, der kan foretage reparationen, skriver hun.

Bruddet på søkablet blev konstateret torsdag den 27.december om morgenen. Bruddet er sket i tre kilometers dybde, 625 kilometer syd for Nuuk. Og har siden betydet langsommere internet til TelePosts kunder, især i Sydgrønland.

LÆS OGSÅ Søkabelbrud til Island giver internetproblemer

For at afhjælpe de problemer har TelePost i de seneste dage arbejdet på at foretage omlægninger af teletrafikken, for at mindske belastningen på radiokæden mellem Qaqortoq og Nuuk, fortæller Paarnaq Hansen.

- Dette har blandt andet sikret at vores andre kunder fortsat kan køre på normal vis igennem Radiokæden mod Nuuk, tilføjer hun.

Internetudbyderen Nanoq Media i Nuuk er særligt udfordret, da al deres teletrafik gik gennem søkablet til Island. Deres kunder har derfor stadig ikke adgang til internettet, og de TV-kanaler de sender til byer uden for Nuuk er også ramt. 

Men TelePost arbejder på også at få løst deres problemer.

- Med hensyn til Nanoq Media, så er vi sammen med vores leverandør i gang med at etablere en midlertidig forbindelse via Canada. Dette er dog ikke en hurtig løsning idet flere leverandører skal indblandes for at etablere denne, påpeger TelePosts Paarnaq Hansen.

LÆS OGSÅ Vores kunder må have tålmodighed

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt