Tele-Post præsenterer ny strategi

TelePost har offentliggjort selskabets strategi frem til 2020. Forlængelsen af søkablet er centralt i strategiens mål for at give bedre internet til borgerne på kysten.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
24. januar 2017 13:24

- Målet er at 92 procent af kunderne i hele Grønland - fra Nanortalik i syd til Upernavik i nord - kan opleve højhastighedsinternet med samme udbud af produkter som i Nuuk, skriver Tele-Post i sin nye strategi.

Denne målsætning er mange borgere uden for hovedstaden formentlig tilfredse med, og midlet til at nå indfri dette mål er forlængelse af søkablet til Maniitsoq, Sisimiut og Aasiaat.

Udover forlængelse af søkablet, så skal radiokæden forlænges fra Uummannaq til Upernavik, og radiokæden fra Aasiaat til Qasigiannguit skal forstærkes - altsammen i 2017.

378 millioner skal udbetales i udbytte

I 2018 ønsker Tele-Post at opgradere mobilnetværket, så det såkaldte 4G netværk vil være tilgængeligt overalt i Grønland.

Udover en styrkelse internettet i Grønland ønsker Tele-Post at kundernes tilfredshed generelt skal stige, og internt i virksomheden vil man arbejde at fastholde en høj arbejdsglæde blandt medarbejderne.

Ifølge strategien skal antallet af medarbejdere falde fra 435 i 2017 til 390 ansatte i 2020. Desuden skal Tele-Post jævnfør strategien betale 378 millioner kroner i udbytte til Selvstyret over den 4-årige periode.

Direktør i Tele-Post, Kristian Reinart Davidsen, fremlægger strategien for offentligheden på Hotel Hans Egede i dag kl 16.30.