TELE-kunder må krydse fingre

Telefon-, mobil-, og internetkunder der får knas med linjen i tiden efter den 1. December kan risikere at miste forbindelsen på ubestemt tid. Der vil nemlig ikke være nogen teknikere til at hjælpe dem tilbage på den digitale hovedvej.
24. november 2011 11:25

Attaveqaat og Selvstyret er nu i gang med at forhandle et nødberedskab, som vil være klar til at yde assistance i tilfælde af en nødsituation, og sørge for, at kommunikationen mellem sundhedsvæsenet, politiet, brandvæsenet og Grønlands Kommando går som smurt, ligesom skibs- og flyradioen bliver fredet.

- Vi bliver nødt til at opretholde kommunikationssystemer, som myndighederne råder over og som skal bruges ved en given redningsaktion, siger Jonathan N.K. Petersen, der er formand for Teknikernes fagforening, Attaveqaatit.

Medlemmerne af Attaveqaat har varslet strejke fra den 1. december , fordi Selvstyret ikke har villet imødekomme fagforeningens krav om højere løn.

- Selvfølgelig vil man helst undgå en strejke, men det er en beslutning, som vores medlemmer har truffet, idet de ikke har været tilfredse med det udspil der har været fra vores modpart, siger Jonathan N.K. Petersen.

Også KNR's lyttere og seere kan risikere at blive ramt af strejken. Tre serviceteknikere, der sørger for, at al sendeudstyr er i orden, er nemlig medlemmer af Attaveqaat.

Det betyder, at der ikke vil være nogen teknikere til at udbedre eventuelle fejl i udstyret.