BILLEDER Team Greenland er klar til Join Feel Jump

Så er vinterlegene skudt i gang, og de grønlandske idrætsudøvere glæder sig og humøret er højt.
Skrevet af Simon Uldum -
07. marts 2016 08:07

De grønlandske idrætsudøvere med deres røde jakker ses tydeligt og samlet i bybilledet i Nuuk. Nu skal de så igennem en uge, hvor de skal konkurrere og prøve grænser af.

- For de fleste er måske det starten på en gloværdig idræts- og kulturkarriere, andre vil finde andre veje, men uanset vejen, vil denne uge med Arctic Winter Games forhåbentligt giver erfaringer der kan bruges når de kommer hjem igen, skriver generalsekretær i Grønlands Idrætsforbund, Carsten Olsen i en pressemeddelse her til morgen.

Vi skal lære af legene

- Vi håber jo fra Grønlands Idrætsforbund at fastholde vores unge i idrætten, især da vi ved at idrætten har så meget at byde på når vi taler sammenhold, lederskab og sundhed. Vi ved af erfaring, at netop sammenholdet er med til at styrke den enkelte, hvorfor idrætten har så meget at bidrage til.

- Vi skal lære af disse lege og være i dialog med de unge, for at vi kan tilpasse vores aktiviteter rundt i landet så vi får endnu flere dygtige talenter og ambassadører for idrætten og landet.

Under legene vil alle de grønlandske deltagere modtage et mindre spørgeskema på deres mobil, hvor de anonymt kan svare på spørgsmål fra Grønlands Idrætsforbund.

- Det skulle gerne give os bud på, hvad vores unge deltagere tænker, nu og i fremtiden, slutter Carsten Olsen.