Tasiorta lukker

Støtteforeningen mod seksuelle overgreb, Tasiorta, lukker. Den 27. januar holdt foreningens bestyrelse en ekstraordinær generalforsamling, hvor det blev besluttet at lukke foreningens aktiviteter med virkning fra den 31. januar i år.
Skrevet af Mads Lynge
29. januar 2015 07:21

- Foreningens dårlige økonomi gør, at foreningen ikke længere kan opfylde sit formål - nemlig at kunne tilbyde behandling for eventuelle traumer efter seksuelt misbrug. Derfor er støtteforningen desværre nødt til at lukke, skriver Tasiortas næstformand Ivalo Møller Lange i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Tasiorta må dreje nøglen om

- Baseret på realiteterne og i ønsket om ansvarlighed, ser Tasiortas bestyrelse sig nødsaget til at lukke for sine aktiviteter. Samtidig rækker bevillingerne til telefonrådgivningen på nummer 141 kun til midten af januar måned, skriver foreningen, og beklager lukningen af rådgivningen:

- Vi finder det beklageligt, at foreningen er nødt til at lukke, men ejerne overtager foreningens lokaler, og Tasiorta stopper derfor sin rådgivning. Det har været en svær beslutning, da den i første omgang rammer de personer, som foreningen arbejder for, siger Ivalo Møller Lange.

LÆS OGSÅ Martha Lund Olsen: Naalakkersuisut ikke årsag til at Tasiorta lukker

Naalakkersuisoq for Familie kritiserede sidste år Tasiorta for at bruge størstedelen af sin bevilling til administration. En udmelding, som Tasiorta blev noget overrasket over, og som man på det bestemteste afviste.