Foto: KNR

Udvalg Tag test af mistænkte krydsninger af slædehunde

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst Nikkulaat Jeremiassen må tage initiativ til, at der tages test af de mistænkte krydsninger af slædehunden, lyder en opfordring fra Inatsisartuts udvalg for fiskeri og fangst. En undersøgelse er dog sat i gang, men der kan gå nogen tid, før der er et svar.

Forskningsprokjektet Qimmeq, der står for DNA-testen af den formodede krydsede hund i Qeqertarsuaq, har nemlig ikke fået klar besked om, at testen er vigtig, fortæller forsker i Qimmeq Projektet Anders Johannes Hansen.

Det er, at lige præcis denne prøve er meget, meget aktuelt. Og vi har ikke igangsat analysen før nu faktisk. Vi har først lige sat den i gang, og den kommer ind i laboratoriet på torsdag. 

LÆS OGSÅ Hundeslædeførere mistænkt for sammenblanding af hunde

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangt, Nikkulaat Jeremiassen fortæller, at den formodede krydsede hund i Qeqertarsuaq holdes i en indhegning.

Hunden i Qeqertarsuaq er imidlertid ikke den eneste mistænkte. Der var også mistanker om krydsninger af slædehunde i Sisimiut og Kangerlussuaq. Men efter en undersøgelse skal disse hunde ikke testes. 

LÆS OGSÅ Formand for hundeslædeorganisation stopper

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst Nikkulaat Jeremiassen siger at at der har været undersøgelser:

- Mistankerne i Sisimiut og Kangerlussuaq blev undersøgt med det samme. Her viser det sig, at mistankerne var grundløse. Derfor er det vanskeligt at gøre noget for nuværende, siger han.

I slædehundeprojektet vil prøven fra den formodede kydsede hund blive sidestillet med de DNA-prøver, der er taget af grønlandske slædehunde. Men der kan gå nogen tid, før der er et svar, siger Ander Johannes Hansen:

  - Vi vil gøre det så hurtigt, vi kan. Men der er en vis fare for, at vi først kan give et svar i slutningen af januar, Fortalte Anders Johannes Hansen fra Qimmeq projektet

Inatsisartuts udvalg for fiskeri og fangst opfordrer Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug stærkt til at få afklaret situationen hurtigt. Og så anbefaler udvalget, at Naalakkersuisut arbejder for en hurtig løsning.

Borgmester i Kommune Qeqertalik Ane Hansen udtaler til Qanorooq, at der ikke vil være andre muligheder for den mistænkte krydsning i Qeqertarsuaq end aflivning, når en bekræftelse foreligger.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt