Tag en smuttur til Canada i sommerferien

Til sommer åbner Air Greenland en rute mellem Grønland og Iqaluit i Canada, med to ugentlige flyafgange. Men det er langt fra en billig fornøjelse.
Skrevet af Per Andersen
18. januar 2012 11:54

Sommerens feriesæson byder i år på flere rejsemuligheder. Air Greenland åbner nemlig en flyrute til Iqaluit i Canada. Sæsonen vil vare i elleve uger fra den 18. juni til den 3. septemper.

- Vi ser mulighederne i et marked først og fremmest bestående af erhvervskunder fra olie- og mineralefterforskningsbranchen, der for en stor dels vedkommende er lokaliseret i Nordamerika. Derfor har vi også tilrettelagt vores fartplan for den nye rute, så der er sammedagsforbindelser til stort set resten af Canada, eksempelvis Ottawa, Vancouver, St. Johns og Goose Bay, siger Air Greenlands kommercielle direktør, Christian Keldsen.

Fartplanen er tilrettelagt, så der er sammendags forbindelser til stort set resten af Canada, så man foreksempel fra Nuuk kan være i Ottawa på mindre end 6 timer.

Flyvetiden kommer til at vare omkring en time og 45 minutter, og rejsen vil koste omkring 4300 kroner for en enkeltbillet.