Tag din uddannelse i Island

Langt flere unge her fra landet skal i fremtiden vælge at tage en uddannelse i Island. Derfor er Det Internationale Universitet i Reykjavik taget på charmeoffensiv i Nuuk.

Universitetet har 120 udenlandske studerende om året, men ikke en eneste er her fra landet, og det skal der laves om på, mener lederen af den internationale afdeling.

- Her i Island har vi et unikt program om vedvarende energi, som man kan tage en mastergrad i. Fokus er rettet på geotermisk energi, men også på hvordan man i det hele taget kan tilvejebringe vedvarende energisystemer, siger Aldis G. Sigurðardóttir fra Universitet i Reykjavik.

International handel, psykologi og læren om vedvarende energi, er således nogle af de tilbud, universitetet har til unge grønlændere.

Sammen med erhversdrivende fra Island var universitet i dag på plads Katuaq i Nuuk. Det samme var Naalakkersuisoq for uddannelse Palle Christiansen, og han ser positivt på muligheden for at sende unge til de islandske uddannelsesinstitutioner.

Islandske uddannelser er på international niveau og har gode kollegiekapaciteter og Palle Christiansen mener, at de grønlanske studerende har gode muligheder at tage uddannelser i Island.

Ifølge Palle Christiansen har Islændingerne givet udtryk for at de så langt flere grønlandske studerende i deres uddannelsesinstitutioner, og derfor vil han være med til at sende unge uddannelsessøgende fra Grønland til Island.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt