Tættere på minedrift

Etableringen af minedrift i Narsaq er måske rykket et skridt nærmere.

I alt fald skriver selskabet Greenland Minerals and Energy i en pressemeddelelse, at der er sket et afgørende teknisk gennembrud i det mineforberedende arbejde på Kuannersuit - også kendt som Kvanefjeldet, de rummer nogen af verdens største ressourcer af sjældne jordarter og metaller, suppleret med zink og en omdiskuteret forekomst af uran.

Selskabet skriver, at det med succes har gennemført omfattende forsøg i særlige kredsløb, der effektivt kan udskille den lødige malm. Og der er nu udviklet metode, der enkelt og effektivt kan omdanne malmen fra Kuannersersuit til et mineralkoncentrat af høj kvalitet.

- Netop en effektiv udskilning af mineralerne giver mulighed for betydelig reduktion af omkostningerne i forbindelse med det nødvendige udvaskningskredsløb og forventes samtidig at føre til væsentlige reduktioner i de samlede investeringer.

Resultaterne af de hidtidige forsøg, der bliver videreført, vil blive frigivet i de kommende måneder.

De tekniske fremskridt passer godt med Greenland Minerals And Energy's intentioner for det kommende mineprojekt ved Narsaq, fortæller mineselskabet i deres  pressemeddelelse.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt