Sygehuset i Sisimiut får nyt akutnummer efter corona-nedbrud

- Aldrig før har vi oplevet sådan et pres på vores telefoner, siger regionslæge efter udbrud af corona i tirsdags.
-  Vi beklager selvfølgelig meget, at folk ikke har kunnet komme i kontakt med os, siger regionslæge Helle Olsen. Foto © : KNR
05. august 2021 13:25

77 gange ringede Vivian Møller Johansen til Regionssygehuset i Sisimiut i går formiddag. 

Hun havde ledsmerter, hovedpine og snotnæse og ville gerne testes for corona. I Sisimiut er der smittespredning lige nu efter, at fire personer blev konstateret smittet i tirsdags. 

Men da Vivian Møller Johansen endelig nåede igennem på hovednummeret til sygehuset for at bestille en tid til test, fik hun blot besked på at ringe igen klokken 13. 

LÆS OGSÅ Vivian ringede til sygehuset i Sisimiut 77 gange - uden held

- Det fandeme en kamp overhovedet at komme igennem på en telefon, når man gerne vil testes. Jeg efterlyser mere struktur, rasede hun til KNR i går. 

Vi beklager selvfølgelig

Og hun er slet ikke den eneste. Faktisk er sygehusets telefon nærmest brudt sammen efter i tirsdags, siger regionslæge Helle Olsen:

- På de tidspunkter, hvor coronatelefonen har været åben, har det været sådan, at folk desværre ikke har kunnet komme i kontakt med os. Vi har meget travlt, fordi der er rigtig mange, som gerne vil testes. Det belaster os voldsomt, siger hun til KNR.

- Vi har ikke før prøvet at have sådan et pres på vores telefoner. 

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq til testhungrende: I må bare være tålmodige

Nummeret til coronatelefonen er det samme, som det nummer, man ringer til sygehuset på, når man har brug for akut hjælp. Det vil altså sige, at der potentielt kan være folk i livsfare, som ikke kan komme igennem på telefonen.

 

-  Vi beklager selvfølgelig meget, at folk ikke har kunnet komme i kontakt med os, og vi har ikke nogen løsning lige med det samme, siger Helle Olsen, der heldigvis har en enkelt god nyhed:

- Vi opretter et nyt akutnummer, som vi har brugt tidligere. Det kan man ringe til i den tid, hvor coronatelefonen har åbent. Det er sådan, at telefonen simpelthen bryder sammen, når der kommer lang kø ved coronatelefonen, siger Helle Olsen. 
 

  • Akutnummeret er 251611
  • Det er åbent fra 09:00-11:00 og fra 13:00-15:00. 

 
- Det er ikke et nummer, man skal ringe til med almindelige henvendelser.  Man skal være i akut nød for at ringe til det nummer, siger Helle Olsen. 

  • Coronatelefonen har stadig nummer 86 42 11. 
  • Den er åben fra 9-10 og 13-14.