Sydkoreansk energiselskab har kig på Inuvik

En handelsdelegation fra det Sydkoreanske energiselskab, Kogas, har i januar måned været på besøg Inuvik. De ville vurdere mulighederne for at udvinde og eksportere naturgas fra områder nær Inuvik og Tuktoyaktuk ved Beaufort Havet.
28. april 2011 04:48

Deres ide er at omdanne naturgassen til flydende gas der kan transporteres i store tankskibe, forbi Alaska og videre til Asien. Efter denne tur, er Kogas allerede nu ved at studere mulighederne for at bygge en naturgas havn. Et af de steder de ser på er Cape Bathurst, ved bredden af Beaufort Havet, nær Tuktoyaktuk og øst for Mackenzie flodens delta.

Det er meningen, at der skal bygges den længe ventede Mackenzie-flod naturgas rørledning ned til det sydlige Canada og videre til USA. Selv om de nødvendige tilladelser er givet, hersker der dog stadig uvished om, om den nogensinde bliver bygget på grund af den faldende pris på naturgas i USA og den stigende pris på rørledningsbyggeriet.

Indtil nu har det været alt for dyrt eller umuligt at transportere naturgas pr. skib året rundt, men nu er det billigere end at bygge en rørledning.

- Naturgassen kan komme denne vej til Asien og til Korea hvor priserne er gode, udtaler direktør Chad Yang fra Kogas, det koreanske selskab, til Globe and Mail.  

De har allerede nu investeret 150 millioner kroner i Umiak området, nord for Inuvik.

Kogas er blevet vel modtaget af Inuviks borgmester, Mervin Gruben, som er glad for det nye samarbejde.