Svindelsigtet Britta Nielsen er varetægtsfængslet

Klokken lidt over 12 dansk tid besluttede retten på Frederiksberg at varetægtsfængsle den svindelsigtede Britta Nielsen i 24 dage. 
Den svindelsigtede Britta Nielsen var ansat i Socialstyrelsen, da hun angiveligt hev penge ud af statskassen. Foto © : Google Streetview
Skrevet af Mette Wallach
10. november 2018 12:45

Dommeren vurderede altså, at der er begrundet mistanke om, at hun er skyldig i den sigtelse, der er blevet rejst i dagens grundlovsforhør. Varetægtsfængslingen sker også, fordi dommeren mener, at Britta Nielsen muligvis vil forsøge at påvirke vidner og andre sigtede på fri fod.

Britta Nielsen er sigtet efter straffelovens paragraf 279a - databedrageri af særlig grov beskaffenhed. Om det forklarer forsvarsadvokat og tidligere anklager hos statsadvokaten, Mette Grith Stage til DR:

- I denne sag er det først og fremmest beløbets størrelse, det er jo et meget stort beløb. Og så er det nogle penge, som muligvis er blevet svindlet med i forbindelse med, at hun har passet sit arbejde inden for det offentlige. Og det er selvfølgelig også en skærpende omstændighed, siger Mette Grith Stage.

Det er endnu uklart, om Britta Nielsen erkender sig skyldig eller nægter sig skyldig.

- Min klient ønsker ikke at tage stilling til sigtelsen, sagde Britta Nielsens forsvarer, Nima Nabipour, under første del af grundlovsforhøret.

Derudover står det nu klart, at den 38-årige medsigtede i sagen er Britta Nielsens søn.

De 111 millioner, som Britta Nielsen angiveligt hev ud af Socialstyrelsen, var blandt andet Satspuljemidler. Konsekvensen af svindlen har blandt andet været, at grønlandske huse i Danmark ikke har modtaget tilskud i nogle måneder.