Sverige har endnu ikke besluttet sig for medlemskab af Nato

Den svenske regering afventer en sikkerhedspolitisk redegørelse 13. maj, før den beslutter sig om Nato.
Sveriges udenrigsminister Ann Linde and Finlands udenrigsminister Pekka Haavisto (t.h) holder møde fredag i Helsinki. Foto © : RitzauScanpix
Skrevet af Ritzau
29. april 2022 09:45

Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, siger fredag under et besøg hos sin finske kollega, Pekka Haavisto, i Helsinki, at Sverige endnu ikke er nået til en konklusion om medlemskab af Nato.

Det skriver Reuters.

Den svenske regering afventer en sikkerhedspolitisk analyse, der vil være klar 13. maj. Først derefter ventes Sverige at være klar til at tage en beslutning ifølge den finske avis Hufvudstadsbladet.

Den svenske statsminister, Magdalena Andersson, sagde torsdag, at hun afviser en folkeafstemning om Nato-medlemskab. Hun mener, det vil splitte landet og frygter, at Rusland vil bruge de sociale medier til at sprede falske historier blandt svenskerne.

- Jeg synes, det er en dårlig idé af flere grunde. Dette er ikke et spørgsmål, som egner sig til en folkeafstemning, sagde hun ifølge TT.

Det er alle partier i Riksdagen undtagen Vänsterpartiet enige i.

Finland vil heller ikke holde en folkeafstemning. Statsminister Sanna Marin siger, det skal afgøres i det finske parlament.

Efter Ruslands invasion i Ukraine er opbakningen til Nato-medlemskab vokset stærkt i både Sverige og Finland.

Sanna Marin sagde i forrige uge under et besøg i Stockholm, at det kun handler om uger, før Finland beslutter sig.