Foto: KNR

KNR: Svar på biskop Sofie Petersens kritik af KNRs fjernelse af bibellæsning om morgenen

Først vil jeg pointere, at beslutningen om at fjerne bibeloplæsningen i KNR-radio ikke er et udtryk for, at vi ikke vil sende religionsrelaterede udsendelser eller manglende anerkendelse af kristendommen som en stor del af vores kultur. Vi kommer også i fremtiden til at behandle religion og kristendom. Vi kommer bare til at gøre det på en anden måde. 

Som Public Service Station skal vi så vidt det er muligt nå ud til så mange interessegrupper som overhovedet muligt. Vi har desværre kun én radiokanal i KNR og her skal vi ramme, børn, unge, voksne og ældre i kategorierne, kunst og kultur, sport, nyheder, uddannelse og sundhed, ligesom andre public service stationer. Det er en kæmpe opgave, men vi kæmper hårdt for at give den bedst mulige vare med de tilstedeværende ressourcer der er til rådighed.

Når vi taler om bibel oplæsning, som vi har praktiseret i rigtig mange år, i samme format, hvor en person læser op fra biblen, fadervor eller en velsignelse efterfulgt af en salme, så må vi konstatere i vores lytter- og seer undersøgelser, at vi slet ikke har aldersgrupperne 18 til 34 årige med i det omfang vi gerne vil, denne gruppe lytter enten slet ikke eller kun i nogen grad til denne programflade.

Næste lytter segment, de 35 til 55 årige lytter kun i nogen grad til denne programflade. Vi skal helt op til 56 årige og opefter for at nå en lytterskare som følger denne programflade i høj grad. Dette vil sige, at KNR’s bibeloplæsning og gudstjenester appellerer kun til 1/3 af lytterskaren.

KNR vil meget gerne have interessante programmer som appellerer til så mange lyttersegmenteringer som muligt og det er her nedlæggelsen af bibeloplæsningen kommer ind. Som jeg allerede meget tidligt i forløbet forklarede i radioen mener jeg, at kultur ikke kun religion, men religion er en del af vores kultur og derfor vil udsendelser med religiøst indhold blive underlagt kultur programmerne.

Vi vil introducere et program, som forhåbentlig har en appel til lyttersegmentet 18 til 55 årige og som lovet primo september, så starter KNR en ugentlig udsendelse under kultur redaktionen indeholdende tro, eksistens og religion. Her vil værterne gå et spadestik dybere i vores tro, eksistens og religion. Programmet vil ligesom andre udsendelser vi i dag praktiserer have gæster i studiet og eller inddrage befolkningen via telefon/SMS eller andre elektroniske medier. Vi mener at vi på den måde kan inddrage lytterne mere og på den måde også skabe et fundament til at snakke om tro, eksistens og religion. Det ville i mine øjne give mere værdi for samfundet end at blive ved med at lave en udsendelse som kun appellere til 1/3 af vore lyttere, og en form som passer bedre til den tid vi lever i.

Jeg vil også bede folk om lidt tålmodighed for at vænne sig til den nye sendeflade, den er radikal anderledes måde at lave radio på, end det vi har været vant til i rigtig mange år. Det vil tage tid før vi vænner os til den, men hele konceptet beror på mange års studier af lyttervaner hos folk, som mange andre radiostationer og lande har taget til sig. Vi vil også gerne lave radio fra 7 til 18 uden genudsendelser, og da vore muligheder for at få flere ressourcer ikke er tilstede så bliver vi nødt til at ændre format for at opfylde vore lyttere og ejeres ønsker om mere radio.

 

Med venlig hilsen
Karl-Henrik Simonsen

 

 

For yderligere information kan spørgsmål rettes til direktør i KNR, Karl-Henrik Simonsen khs@knr.gl eller radiochef i KNR, Masaana Egede meg@knr.gl. Tlf. +299 36 15 00

Kommentarer

Skriv til os

Kontakt KNR på formularen herunder, på info@knr.gl, eller til

KNR | Box 1007 | Issortartarfimmut 1A | 3900 Nuuk

 

Ring på (+299) 361500 | Fax. (+299) 361502

Skriv din email hvis du vil have svar. Vi tager dit privatliv alvorligt, og deler aldrig din email med 3. part
Type af henvendelse
Skriv din besked her