Portører er beskæftiget med en lang række opgaver, eksempelvis transport af patienter, medicin, post og journaler mellem de forskellige sygehusafdelinger.

Sundhedsdirektør før portørmøde: Vi håber på en god dialog

- Vi tager selvfølgelig portørernes frustrationer alvorligt, siger sundhedsdirektør Joanis Erik Køtlum forud for fællesmøde.

En god dialog.

Det håber direktøren for landets sundhedsvæsen først og fremmest på, når sundhedsledelsen klokken 15 mødes med portørerne i Nuuk.

Der sker, efter at portørerne tirsdag meldte ud, at de planlagde at nedlægge arbejdet i dag fredag fra klokken 10 til 14. 

LÆS OGSÅ Portører udskyder arbejdsnedlæggelse til i eftermiddag

Men onsdag sagde både Sundhedsledelsen og portørernes fagforening SIK til avisen Sermitsiaq AG, at en arbejdsnedlæggelse vil være ulovlig, da det er i strid med loven at nedlægge arbejdet, når der ikke er overenskomstforhandlinger i gang. 

Hvad håber sundhedsledelsen, at der kommer ud af eftermiddagens møde? 

- Først og fremmest en god dialog, siger Joanis Erik Køtlum, der er direktør for sundhedsvæsnet og tilføjer:

- Men også en forståelse for hinandens synspunkter og hvordan vi fremadrettet kan gribe sådanne udfordringer an, så det ikke bliver så polariseret. 

Stigende arbejdspres

Mødet kommer efter, at portørerne har udtrykt frustration over et stigende arbejdspres. 

Joanis Erik Køtlum understreger, at sundhedsledelsen tager utilfredsheden alvorligt.

-  Vi tager selvfølgelig portørernes frustrationer alvorligt. Og vi vil gerne indgå i en dialog med dem om, hvordan vi kan rette op på de udfordringer, der er, som skaber disse frustrationer, siger han.

Til KNR siger portør Ujarak Jessen Heinrich, at sundhedsledelsen har sagt, at en eventuel arbejdsnedlæggelse vil få konsekvenser for portørerne i form af enten en advarsel eller fyringer. Er det rigtigt? 

-  Vi vil i første omgang meget gerne i dialog med portørerne, og der er mange veje, hvor man kan drøfte det her internt. Men når der kommer sådan en udmelding i medierne om arbejdsnedlæggelse, så  betragter vi det som et ulovligt kampskridt.

- Vi har sagt, at det kan have ansættelsesretlige konsekvenser, jeg mener ikke, at vi har været mere konkrete end det. Selvfølgelig håber vi ikke, at vi kommer dertil. Vi synes, vi har et godt team af portører, og vi vil gerne have et godt samarbejde med dem, siger Joanis Erik Køtlum til KNR. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt