Sukorseq: Flere penge til Sorlak

Sukorseq, børne- og ungdomsklubbernes organisation, er imod Naalakkersuisuts forslag om, at bevillingen til fællesrådets for børn og unge - Sorlak- holdes på niveau med dette år bevilling på 687.000 kroner.
Skrevet af Jens Thorin
20. oktober 2015 18:52

- Børne- og ungdomsklubbernes organisation er med sine cirka 3000 medlemmer det største medlem i fællesrådet for børn og unge, og hvis Inartsisartut fastholder bevillingen på nuværende niveau, vil det få alvorlige konsekvenser for børne- og ungdomsklubbernes organisation, skriver formanden Tim Serritslev. 

Børne- og ungdomsklubbernes organisation ønsker som fællesrådets for børn og unge, Sorlak, at bevillingen bliver som i 2014 på 1.034.000 kroner.

Hvis finanslovforslaget bliver vedtaget i sin nuværende form, frygter formanden, at man begrænser bestræbelserne på at deltagtiggøre børn og unge i samfundets opbygning.

Han er også bekymret for, at vidensopbygningen i forebyggelsesarbejdet vil blive bremset.

- Det vil være ærgeligt, hvis vi mister alt det her. Vi opfordrer derfor Inatsisartutmedlemmerne til at tænke sig grundigt om. Vi frygter nemlig, at arbejdet med  og unge vil gå fuldstændig i stå, skriver Sukorseq's  formand Tim Serritzlev.