Succes med nye handicapvenlige ældreboliger i Maniitsoq

Qeqqata Kommunia har bygget 16 nye handicapvenlige boliger i Maniitsoq, som har vakt stor interesse blandt byens ældre borgere. Samtlige boliger er udlejet, oplyser kommunen på sin hjemmeside.
Skrevet af Simon Uldum -
14. maj 2013 08:40

Boligerne ligger i gåafstand til en dagligvarebutik og alderdomshjemmet Neriusaaq. Der er terrasse foran hver bolig, fælles torv eller terrasse ved hver bygning og et fællesområde.

- Hver bolig er på 60m2 og er indrettet med forgang, gang, badeværelse, soveværelse og køkken-stue. Boligerne er indrettet handicapvenlige, der er adgang til hver enkel bolig med kørestol og alle døre er brede uden dørtrin, siger bygningsinspektør Jón Rasmussen fra Teknik og Miljø og fortsætter;

- Toiletterne er handicaptilpassede, køkkenpladerne kan justeres i højden, skufferne er i rulleborde, som kan placeres frit i rummet og kan være under bordpladerne.

Boligerne er opført af Qeqqata Komunia med støtte fra Naalakkersuisut. Den samlede anlægssum er ikke blevet opgjort endnu, men skønnes at blive 21,4 mio. kr. Naalakkersuisut har støttet med 8.963.000 kroner.

- Jeg er glad for at ældreboligerne er blevet opført, da det var en beslutning som den netop afgåede kommunalbestyrelse har taget, siger borgmester Hermann Berthelsen.

Boligerne bliver administreret af INI.