Studerende: Det kan strengt taget kaldes indoktrinering!

Sådan betegner en studerende undervisningen på institut for Administration før Pia Vedel Ankersen kom til. Derfor beklager de studerende nu hendes afgang og frygter at gamle tiders ensidige undervisning kommer igen.
18. september 2009 07:51

- Der var mange tekste og teoretikere, som jeg burde have kendt, men som jeg ikke kendte. Før Pia kom til og det var som regel de liberale. Sådan lyder det fra studerende Lone Pedersen.

I studieordningen er formålet med faget politologi ellers: 'en bred og grundig indsigt i teori og metode'. Men Lone Pedersen kan slet ikke huske, at hun før Pia Vedel Ankersens tid er blevet undervist i for eksempel liberale teorier, og hun frygter nu, at de ensidige pensumlister vender tilbage.

- Jeg er i hvert fald lidt bange for at tingene vil falde tilbage til det de var før, hvor det var ensidigt. Hvis man kigger på pensum, så er det strengt taget indoktrinering i hvad vi kalder for røde tekster. Det er ikke et nuanceret pensum. Siger hun.

De studerende skal i undervisningen også opnå: 'evne til selvstændig analyse af væsentlige samfundsproblemer'. Den evne genkender studerende Hanne Rasmussen heller ikke fra tiden før Pia Vedel Ankersen.

- Især på det ideologiske område, syntes jeg det har været meget mangelfuldt, hvor jeg ikke har følt vi har fået lov at diskutere vores egne holdninger. Derimod har det været meget fastlagt, at det lærerne syntes var det mest rigtige. Siger Hanne Rasmussen.