Strømsvigt i Nuuk: Sådan er kommunen i beredskab

Den ustabile strømforsyning i Nuuk sætter også pres på kommunens tjenester. Derfor har kommunen indført et nødberedskab.
Foto © : KNR / Malik Brøns
01. december 2021 17:07

Nukissiorfiits strømforsyning af hovedstaden er fortsat ustabil. 

Derfor har kommunen indført et nødberedskab. Kommunen skriver nemlig, at deres beredskab ser således ud:

Brand og beredskab

Beredskabet fungerer som normalt. Hvis telefonerne svigter, vil tre biler fra brandvæsnet køre rundt i byen konstant, så borgerne kan kontakte brandvæsnet ved at vinke og stoppe bilen.

Ældre og handicappede

I perioder med strøm fungerer hjemmehjælpen i Nuuk normalt, i perioder uden strøm vil hjemmehjælpen køre efter nødberedskab.

Ældre og handicappede, der akut mangler varme eller vand, kan kontakte Kommuneqarfik Sermersooq på 321016.

Telefonen er døgnbemandet. Hvis telefonerne svigter, kan borgerne henvende sig i borgerservice på rådhuset.

Udsatte unge

Forvaltning for Børn og Familie er døgnbemandet med fire medarbejdere.

Borgerne kan kontakte dem via det telefonnummer, man normalt bruger. Hvis det ikke virker, er de alternative numre 321015, 555731 eller 529774. Disse telefoner er ligeledes døgnbemandet.

Hvis telefonerne svigter, kan man møde personligt op på Imaneq 20 inden for normal åbningstid.

Ud over socialvagten er forvaltningen for Børn og Familier døgnbemandet, så borgere også kan rette direkte henvendelse dertil, i tilfælde af at telefonforbindelserne ikke virker.

 

Børn og pasning

Skoler og daginstitutioner er kun åbne hvis der er strøm. Alle vil dog tage imod børn, hvis forældrene har et samfundskritisk arbejde.

Kommunen anbefaler at det tilbud kun bruges i nødstilfælde, da det er svært at holde varme og hygiejne hvis strømsvigtet varer længe.

Socialservice og Borgerservice

Serviceskrankerne i Kommuneqarfik Sermersooq er åbent som normalt i perioder med strøm. I perioder uden strøm er de lukkede.