Jørgen Hammond, der er butiksleder i Brugsen Nathalie i bydelen Nuussuaq.Foto: Karline Platou

Strømsvigt: Desperate kunder og skolebørn, der sendes hjem

Kunder der banker på døren til butikken og skolebørn der sendes hjem. Nuummiut har oplevet lidt af hvert under de omfattende strømsvigt i hovedstaden i de seneste dage.

Kunder der banker på døren for at komme ind i butikken, kølere der går i stykker, de ældres julemarked, der er aflyst, skolebørn der sendes hjem. 

Det er noget af det, folk har oplevet under de omfattende strømsvigt i hovedstaden i de seneste dage.

 

Jørgen Hammond. Foto: Karline Platou / KNR. 

- Vi har oplevet forskellige situationer i vores butik, da strømmen gik ned ved flere tilfælde i Nuuk. Folk banker på døren for at komme ind i butikken, men vi kan ikke lukke dem ind, når vi ikke har strøm, kasseapparatet har jo ingen strøm, siger Jørgen Hammond, der er butiksleder i Brugsen Nathalie i bydelen Nuussuaq.

Strømmen har været ustabil flere steder i Nuuk siden natten til tirsdag.

Og situationen var ikke bedre, da KNR torsdag formiddag gik på gaderne i Nuuk for at tale med folk.

Søren Joelsen fylder 85 år juleaften, og hans familie har sørget godt for den ældre mand, fordi de var bekymrede for, at han kunne komme til at mangle vand.

Søren Joelsen. Foto: Karline Platou / KNR. 

- Min kære datter dukkede op i går for at aflevere dunke med masser af vand. Hun havde nemlig hentet vand, fordi hun bekymrede sig over, at jeg kunne komme til at mangle vand, fortæller han grinende.

- Brugsen Nathalie er tættest ved mit hjem. Jeg plejer at går dertil, men de har ikke alle de varer, jeg behøver, i hylden, derfor tager jeg bussen og kører hele vejen ind til midtbyen og handler i Brugsens store butik. Det er billigere på den måde, siger Søren Joelsen.

De fleste børn tog hjem

Der er mange skolebørn i Kangillinnguit skolen i Nuussuaq, og det er mærkbart at der har været forvirring, fortæller Birgithe Geisler, der er viceskoleinspektør.

- I går var der strømsvigt i lang tid, og vi manglede også vand og det blev koldere og koldere på skolen. Derfor tog de fleste børn hjem, mens enkelte blev på skolen, siger viceskoleinspektør Birgithe Geisler til KNR.

79 årig Inge Poulsen Rosbach er leder af Pilutaq, aktivitetscentret for ældre. Også her har storm og strømsvigt givet problemer.

- Ja, de ældre lever under dårlige forhold lige nu, vi oplever mørke, regn og stormvejr i disse dage, hvor vi skulle møde op i centret. Derfor har vi aflyst vores planlagte julemarkeder. Vi har jo også problemer med computeren den kan jo ikke tændes, siger Inge Poulsen Rosbach

Tilbage i Brugsen Nathalie er kølediske også gået i stykker på grund af de gentagne strømsvigt:

- Vi står pludselig i en dårlig situation. To kølediske er gået i stykker. Men det der er mest ærgerligt for vores kunder er, at vi ikke kan lukke dem ind, når der er de mange strømsvigt, siger butiksleder i Brugsen Nathalie i Nuussuaq Jørgen Hammond.

- Folk mangler jo noget som de ønsker at købe. Når de endelig har mulighed, så køber de vand. Vi har heldigvis massevis af flaskevand, og dem har de nok gavn af, siger butiksleder i Brugsen Nathalie i Nuussuaq Jørgen Hammond.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl