Storm med vindstød af orkanstyrke suser over Nuuk og Paamiut i eftermiddag

Vindstød på op til 33 meter i sekundet vil suse hen over dele af vestkysten i eftermiddag.
Vindstød af orkanstyrke vil der være mulighed for indtil klokken 18 i aften.  Foto © : Jeanne Holm
Skrevet af Christine Hyldal
02. december 2022 13:49

Hvis du er i Nuuk og Paamiut, kan du risikere at skulle holde fast i lygtepælene, hvis du går ud i eftermiddag.

DMI har nemlig varslet storm med vindstød op til orkanstyrke i de to byer. 

Det betyder, at vindstød kan op på 32 – 33 meter i sekundet, når det bliver værst sidst på eftermiddagen, siger Tove Fast, der er meteorolog hos DMI i Nuuk. 

- Allerede nu er der målt vindstød på 25 meter i sekundet i lufthavnen, siger meteorologen til KNR kort efter klokken 12.

- Stormen rammer i løbet af eftermiddagen. Vinden kommer til at tiltage i løbet af eftermiddagen, og vindstød af orkanstyrke vil der være mulighed for indtil klokken 18, siger Tove Fast. 

12 grader i Nuuk

Et ordentligt lavtryk bevæger sig hen over Nuuk-Paamiut-området lige nu, og der er målt 12 grader i hovedstadens lufthavn. Allerede i aften vil temperaturen dog falde betragteligt igen. 

I morgen vil der være roligt vejr igen, men på søndag vil det igen blæse op. 

- Det ser dog ikke ud til, at der vil være vindstød af stormstyrke, siger Tove Fast. 

Hun råder folk til at tage alle lette genstande, som kan flyve, ind. Det gælder også havetrampoliner. Det samme gør Grønlands Politi. 

- Politiet beder virksomheder i området om at sørge for sikkerheden på og omkring byggepladser. Borgere i Nuuk og Paamiut bedes ligeledes sørge for at sikre deres ejendele, og bådejere skal sørge for at fortøjre deres både ordentligt, meddeler ordensmagten på Facebook.

 

 

Også landets meget omtalte flyselskab må igen holde flyene på jorden i dele af landet.   

- Det er særligt Nuuk, Paamiut og Maniitsoq, som bliver ramt af stormene, men flere andre steder i landet varsles der også ikke-flyvebart vejr, meddeler Air Greenland på Facebook. 

- Vi arbejder på højtryk for at få ombooket alle vores passagerer til nye afgange hurtigst muligt og beder vores rejsende om at holde øje med deres email og smser.