Storm i Paamiut, Nuuk og Sisimiut: Husk at sikre jeres ejendele

Tirsdag aften vil det blæse op i den sydlige vestkyst. Politiet opfordrer bådejere og virksomheder, at sørge for deres genstande før stormen.
Der vil være vindstød med orkanstyrke, hvor vinden kan nå op mellem 35-39 meter i sekundet. Foto © : Frank Wille
Skrevet af Malik Brøns
18. januar 2022 14:04

Hold på vinterhat og briller. Der er en storm på vej i vestkysten.

Ifølge DMI’s vejrtjeneste, så vil stormen tage til ved Paamiut i aften omkring klokken 21.

Derefter vil stormen blæse videre mod nord, hvor Qeqertarsuatsiaat, Nuuk og Sisimiut vil blive ramt. Onsdag aften vil det stilne af og slutte omkring klokken 21.

Der vil være vindstød med orkanstyrke, hvor vinden kan nå op mellem 35-39 meter i sekundet.

I den forbindelse opfordrer politiet folk til at sikre deres genstande inden stormen.

Det gælder især virksomheder og på byggepladserne.

- Frit flyvende genstande kan være til fare for personer og ejendomme. Vi skal samtidigt anmode borgerne i byen om sørge for, at sikre deres ejendele for stormen.

- Endvidere skal vi anmode bådejerne om at holde øje med deres både, da der kan være fare for, at de støder sammen, driver ud eller synker.

Det skriver Grønlands Politi på deres Facebookside.

 

Nukissiorfiit er klar med beredskab

Ifølge Nukissiorfiit skal man i Nuuk ikke være bekymret for en strømafbrydelse, men forsyningsselskabet vil være klar, hvis det skulle blive tilfældet:

- Nukissiorfiit forventer ikke udfald på forsyningen, men er naturligvis klar med beredskab, i tilfælde af at situationen ændres, skriver forsyningsselskabet i en mail.

I slutningen af november og starten af december var Nuuk ramt af omfattende strømsvigt, der gentog sig over flere dage. Her svingede Nukissiorfiits lange kabler mellem hovedstaden og vandkraftværket i Buksefjorden på grund af en storm.

Den største afbrydelse varede i omkring 18 timer og mørklagde Nuuk. Dengang var det også en fejl på transmissionslinjen, der mørklagde byen.

Men her i dag forventer forsyningsselskabet, at lyset og strømmen vil holde.