Storm i Nuuk og Paamiut skader flere kommunale bygninger

Flere kommunale bygninger i Nuuk og Paamiut har taget skade som følge af den voldsomme storm på Vestkysten.
Under stormen rev denne trampolin sig løs i Nuuk og satte sig fast i en mast. Flere kommunale ejendomme i både Nuuk og Paamiut blev beskadiget under stormen. Foto © : Jeanne Holm
Skrevet af Anders Dall
04. november 2020 13:26

Med vindstød på op mod 40 meter i sekundet har stormen hvæset med vindstød af orkanstyrke og gjort skade på flere af Kommuneqarfik Sermersooqs bygninger i Nuuk og Paamiut.

Blandt andet på daginstitutionen Ungaaq, hvor en plade er blæst af et stykket af taget. På Kangillinnguit-skolen er plader på gangbroens underside blæst af, og på rådhuset er solcellepaneler blæst af taget.

- Indtil videre har vi registreret, at der er flere af bygninger, hvor beklædningen er blæst af på grund af den store vindstyrke, og så oplever vi, at der er flere vinduer, hvor der er sket stenslag.

- Vi er ved at danne os et samlet overblik, men vi forventer først at have et klart billede, når vejrliget er ovre, siger Rasmus Hansen, der er anlægschef i Kommuneqarfik Sermersooq.

LÆS OGSÅ Flyvende genstande, ødelagte skure og et vildt fortøjningstjek i stormen

I Paamiut har stormen ødelagt to porte og blæst to tagvinduer af byens modtagerstation. Derudover er der sket stenslag på ruder på skolen og hallen.

Teleforbindelse er genetableret i bygd 

Hos forsyningsvirksomheden Nukissiorfiit gav stormen problemer i Qeqertarsuatsiaat, fordi en el-ledning faldt ned. Det gav udfordringer med el-forsyningen til telestationen i bygden. Men her klokken 13 er teleforbindelsen i bygden genetableret, fortæller Sune Touggaard, der er chef for ledelsessekretariatet i Nukissiorfiit. Alle huse på nær to har dermed fået strømmen tilbage i husene, forklarer han. 

I Nuuk har Nukissiorfiit oplevet småskader på enkelte lysmaster. 

LÆS OGSÅ Politiet: Stormen har lagt en dæmper på folk - men skadet flere bygninger

Den kraftige storm fik i går sidst på eftermiddagen politiet til at fraråde al unødvendig færden udenfor i Nuuk og Paamiut.