Stor prikkerunde hos Post

En række fuldtidsstillinger i POST er på vej til at blive nedlagt. Det sker efter, at selskabet har oplevet et fald i salget af en række primære POST-produkter som breve, indbetalinger og filateliprodukter.
Skrevet af Naimah Hussain
27. juni 2011 16:34

Det er stillinger fordelt på stort set alle landets TELE-POSTcentre, der skal nedlægges.

- Som alle er klar over, er brevene i særdeleshed faldet markant over den senere årrække, og der har vi løbende foretaget nogle ressourcetilpasninger, hvor vi typisk har valgt ikke at genbesætte ledige stillinger. Men nu er det nået et omfang, hvor vi er nødt til at gå en anelse mere dramatisk til værks. Og det vil sige, at vi nedlægger hvad der svarer til 12 fuldtidsstillinger, siger postdirektør Per Svendsen.

I første omgang troede POST, at der faktisk var en vækst i pakker pga. postordre-aktiviteten, men det viste sig at bero på en fejl:

- Det er ikke en regnefejl. Vi har konstateret, at der er nogle pakker, der er talt med to gange statistisk set. Og det er simpelthen ved, at der har været en dublet i noglesystemer, lyder forklaringen fra direktøren.

Nogle pakker er altså blevet registreret to gange, og det har betydet, at den stigning, som POST havde forventet, i stedet er endt med at blive til et fald i antallet af pakker. Og det går nu ud over antallet af medarbejdere.

Har styringen været god nok i POST?

-Det synes jeg jo personligt selv. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at alle postvæsner rundt omkring i hele verden er hårdt presset i øjeblikket, når et primært produkt som breve, der har været gangbart i 400 år, forsvinder i løbet af meget kort tid. Så alene det, at vi ikke har haft nogle voldsomme fyringsrunder i Grønland indenfor postvæsnet, er noget som jeg faktisk ret stolt af. For det har alle andre postvæsner haft, siger Per Svendsen.

Sidste år måtte POST fyre 15 medarbejdere, som følge af, at betalingsforsyningspligten overgik fra POST til KNI Pilersuisoq i de byer på kysten, der ikke har en bank.