Stor mangel på plejeforældre i Qeqqata Kommunia

Som følge af manglen på plejefamilier i Kommuneqarfik Sermersooq må socialarbejdere i kommunen tage børn i pleje. Men det gælder ikke kun Kommuneqarfik Sermersooq, også socialarbejderne i Qeqqata Kommunia må træde til som midlertidige plejeforældre.

Der er mangel på plejefamilier i Maniitsoq. Der er 12 godkendte plejeforældre, men der er ingen til rådighed, fortæller familiechef i Maniitsoq, Bertha Dalager.

- Det ville hjælpe enormt, hvis vi havde yderligere 10 plejeforældre til rådighed, siger hun.

Særligt i helligdagene er der brug for plejefamilier og ved akutte tilfælde må kommunen spørge plejefamilier, der allerede har børn i pleje, om de kan tage flere midlertidigt.

Men de godkendte plejefamilier kan ikke tage flere børn, når de har besøg i helligdagene.

- I sidste måned måtte vi bruge vores medarbejdere til at overnatte på hotel med børn med behov for anbringelse, siger Bertha Dalager.

LÆS OGSÅ Inunnik isumaginnittut angajoqqaarsiaasariaqartut

Der er også mangel på plejefamilier i Sisimiut. Der er 10 plejefamilier i forvejen, og de har alle et ekstra barn i pleje.

- Det er sådan, at for tiden der mangler vi plejeforældre til særligt spædbørn og til børn med udfordringer, og det er teenagebørn, siger familiechef i Sisimiut Kirsten Bødker.

Der er to familie der har tilmeldte som plejefamilier i Maniitsoq. I Sisimiut er tre tilmeldte med ønske om at blive plejefamilier.

Men inden man kan få en licens som plejefamilie, er der flere krav, der skal opfyldes. Leder for familieafdelingen i Sisimiut siger, at blandt andet tildelingen af en helbredserklæring fra sundhedscentret tager lang tid og det forsinker processen.

- Det kan tage meget lang tid at få de lægelige oplysninger. Flere gange har vi rykket to til tre måneder, og derefter kan vi stadigvæk vente på at modtage dem. Så at modtage lægelige oplysninger er en meget stor udfordring, siger Kirsten Bødker til KNR. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt