Foto: Paarnaq Hansen/KNR

1.marts Stor interesse for socialrådgiveruddannelsen

Torsdag 1. marts er deadline for ansøgninger til uddannelser i hele landet. For nogle uddannelser betyder det masser af ansøgere, mens andre må nøjes med ganske få.

En af de mest populære uddannelser sidste år var socialrådgiveruddannelsen, og det skyldes at der er meget fokus på socialområdet her i landet, mener afdelingsleder for afdeling for Sociale Forhold på Ilisimatusarfik:

56 ansøgere

- Der er meget medieopmærksomhed på det og mange diskuterer og har en holdning til det. Og det gør nok at mange unge mennesker, eller de ældre, gerne vil træde til og godt kunne tænke sig som en socialrådgiver, siger afdelingsleder Steven Arnfjord.

LÆS OGSÅ Dimmissionsfest på Ilisimatusarfik

LÆS OGSÅ Høje optagelseskrav skal sikre et højt niveau på uddannelsen

Sidste år modtog socialrådgiveruddannelsen 56 ansøgnigner. På journalistuddannelsen var der til gengæld ikke mange ansøgninger i indbakken, da deadline var overstået. Men det betyder ikke at der bliver lige så få ansøgninger i år:

- Hvor mange vi optager og hvor mange ansøgere der er om året, det svinger, alt efter året. Nogle gange får vi mange ansøgere, andre gange ganske få, siger afdelingsleder for journalistuddannelsen på Ilisimatusarfik, Naja Paulsen, der håber på flere ansøgninger i år.

Høje krav til ansøgere

Af dem som søgte ind på journalistuddannelsen i 2017 blev ingen optaget. Det skyldes, at de studerende skal beherske tre sprog og have viden om samfundet, og det er ikke alle ansøgere, der lever op til det. 

- Vores uddannelseskrav er højt i forhold til andre uddannelser, blandt andet fordi vi laver ekstra optagelsesprøve.

LÆS OGSÅ Uddannelser kan rykke fra Nuuk

LÆS OGSÅ Man skal forberede sig på livet som studerende

På den eftertragtede uddannelse som socialrådgiver er der kun plads til 20 på det nye hold. Det stiller derfor også høje krav til ansøgerne, hvis de vil igennem nåleøjet.

- Hvis vi får 56 ansøgere, så går vi først igennem deres karaktergennemsnit, hvad for nogle fag de har taget på GU blandt andet. Og så tager vi først dem der passer, så går vi listen igennem og ser om der er nogle andre kvalifikationer, sagde afdelingsleder for afdeling for Sociale Forhold på Ilisimatusarfik, Steven Arnfjord.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl