Stor interesse for grønlandsk boglancering i Paris

Grønlandsk litteratur var i fokus forleden i Paris, da forfatteren Kelly Berthelsen præsenterede en fransksproget udgave af sin bog i Det Danske Hus på Champs Élysées.
Daniel Chartier og Kelly Berthelsen Foto © : KNR
24. maj 2016 06:11

Den sydgrønlandske forfatter, Kelly Berthelsen havde en meget vellykket boglancering i Paris i sidste uge.

Over 100 personer kom og hørte ham tale om grønlandsk litteratur, sine egne vœrker og om den sociale indflydelse som litteratur kan have. Hans novelle samling er netop blevet udgivet på fransk af Quebecs University Press.

Læs også Fokus på grønlandsk litteratur i Paris

Bogen er en del af et projekt ledet af professor Daniel Chartier fra Montreal i samarbejde med Karen Langgaard fra Ilisimatusarfik og filmmanden Jean-Michel Huctin, der har boet i Uummannaq.

Ved lanceringen fredag aften, udtalte Jean- Michel Huctin at dette er det første skridt til at gøre grønlandsk litteratur tilgœngeligt på andre sprog ude i verden, så Grønlands stemme kan blive hørt nye steder i verden. Der er et behov for at lœre grønlænderne og deres kultur at kende udenfor Grønland og Danmark, sagde Jean Michel Huctin til publikummet.

Læs også Tre grønlandske bøger er udkommet på fransk

Daniel Chartier udtaler til KNR at han ved boglanceringen understregede hvor vigtigt det er at høre om de arktiske egne fra folk som faktisk bor der, og at det er meget vigtigt at få at vide hvad grønlændere har at sige om deres samfund og kultur.

Det danske Hus i Paris afholder i øjeblikket et arrangement kaldet Fremtiden i Arktis, og Kelly Berthelsens boglancering var et led i dette fremstød for Grønland.

Læs også Berthelsen, Storch og Lynge udkommer på fransk