- For ti år siden mødte vi had med kærlighed. Men hadet er der fortsat. Det så vi, da mindesmærket for Benjamin Hermansen blev skændet på det groveste, sagde Norges tidligere statsminister, Jens Stoltenberg, i sin tale.Foto: Torstein Be/AFP/Ritzau Scanpix

Stoltenberg: Vi må kæmpe kompromisløst for vore værdier

- Sommetider er valget klart. Det er ikke plads til nogen tvivl. Svaret er kompromisløst, siger Jens Stoltenberg.

Ved en mindegudstjeneste torsdag i Oslo Domkirke sagde Norges tidligere statsminister Jens Stoltenberg, at samfundet kompromisløst må holde fast på grundlæggende værdier i mødet med terror.

På tiårsdagen for ekstremisten Anders Behring Breiviks massakre på 77 mennesker den 22. juli 2011 sagde den tidligere statsminister - og nuværende generalsekretær i Nato - at livet består af en endeløs række valg.

Han sagde, at han ofte selv er i tvivl om, hvad han bør vælge og ofte ender med et kompromis - både privat og i sit arbejde.

LÆS OGSÅ Norges nationale mindedag indledt i regeringskvarter

- Men sommetider er valget klart. Det er ikke plads til nogen tvivl. Svaret er kompromisløst, sagde han.

- Terroristerne kan bestemme sig for at tage liv, men vi bestemmer, at de ikke får lov til at tage demokratiet fra os - vort frie og åbne samfund.

- For ti år siden mødte vi had med kærlighed. Men hadet er der fortsat. Det så vi, da mindesmærket for Benjamin Hermansen blev skændet på det groveste, sagde den tidligere statsminister i sin tale.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt