Foto: Maasi Pedersen/KNR

Stemmeslugeren Hammond stolt

Det er gået op og ned for Siumuts Aleqa Hammond, som nu har stemplet sig tilbage i grønlandsk politik.

Det skabte stor opmærksomhed og debat, da Aleqa Hammond valgte at stille op til folketingsvalg for Siumut, men i går blev det altså klart, at hun de næste fire år skal repræsentere Grønland i Folketinget.

- Jeg har det rigtigt godt, jeg blev stemmesluger, det er jeg rigtigt stolt over, siger Aleqa Hammond til KNR efter valget.

Trodser modgang
Bilagssagen, en politianmeldelse og modstand fra flere partikammerater var altså ingen hindring for Hammond, som fik 3745 personlige stemmer, og dermed tager til Folketinget som valgets store vinder.

Læs også IA og Siumut delte stemmerne

- Jeg har troet på det hele vejen igennem. Min hovedbestyrelse har troet på mig hele vejen igennem, og i dag ser vi, at befolkningen har troet på mig, siger Hammond.

Mandag går det løs
På mandag flyver hun til Danmark sammen med partiformand, Kim Kielsen og partisekretær Mikael Petersen, og så går arbejdet i gang.

- Vi skal forhandle sammen med de partier, som vi mener er rigtigt gode at have med. Og selvfølgelig også se, hvordan regeringsdannelsen kommer til at se. Det er meget vigtigt vi kommer ned og får hilst på dem.

Læs også Rørt Aaja havde marginalerne med sig

- Og selvfølgelig også fremlægge vores ønsker for et godt og bredt samarbejde med vores søsterparti, Socialdemokraterne og se hvordan vi bedst sikrer et stærkt Siumut i Folketinget, siger Aleqa Hammond.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt