Statoil giver ikke op

Det statslige norske olieselskab, Statoil, er ikke blevet skræmt af de resultatløse Cairn-prøveboringer efter olie i grønlandsk farvand.
Skrevet af Karsten Sommer
09. december 2011 07:22

Statoils øverste chef, Helge Lund,understreger  ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, at Statoil fortsat regner med at udnytte de efterforskningstilladelser de allerede har i Grønland, og muligvis også byde ind på nye felter i slutningen af 2012.

- Vi giver ikke op. Efterhånden som vi lærer det arktiske område bedre at kende, og får udviklet bedre boreteknikker, vil vi også blive bedre til at efterforske i Arktis, sagde Helge Lund ved et stort møde i Doha i Qatar mellem verdens førende olieselskaber.

- Vi forbereder fortsat boringer ud for Grønland, og vil lære så meget som muligt ud fra Cairns erfaringer fra deres boringer de sidste to år, siger Statoil-direktøren til Bloomberg.

Han understreger samtidig at den skepsis som eksisterer både blandt politikere og miljøorganisationer mod olieboringer, ikke skal afholde olieselskaberne fra at lede efter olie i Arktis.

- Støtten til vores aktiviteter vil altid være afhængig af om vi evner at levere miljømæssigt og økonomisk effektive operationer, sagde Helge Lund ved mødet i Qatar i går.