Foto: privat

PANAM2018 Stadig meget der skal falde på plads

Der er halv år til, at Det Pan Amerikanske Mesterskaber begynder i Nuuk, og der er stadigvæk en del praktiske opgaver, som skal løses.

Desuden mangler PANAM2018 at sikre et ukendt beløb fra sponsorer, før mesterskaberne. 

Den nye projektleder, Poul Petersen, kan derfor se frem til masser af hårdat arbejde i den kommende tid. 

250 besøgende fra lande i Syd-, Mellem- og Nordamerika kommer til Nuuk i perioden 15-25. juni 2018, for at deltage i Det Pan Amerikanske Mesterskaber i håndbold. 

Begivenheden er særlig dyr for GHF, som har fået værtsskabet med den betingelse, at forbundet finder millioner af kroner til blandt andet at chartre fly for de deltagende lande. 

Det er før nævnt, at PANAM2018 vil koste op til 17 millioner kroner, og selvom Selvstyret, Kommuneqarfik Sermersooq og en række private virksomheder er kommet med flere bidrag, mangler der stadig en del penge. 

Men hvor mange penge, der mangler, kan Poul Petersen på nuværende tidspunkt ikke oplyse, "grundet forhandlinger og dialog" med mulige sponsorer i Grønland og i udlandet, lyder det. 

For nogle måneder siden, så det sort ud med transportmulighederne af deltagerne, men den udfordring er ved at komme på plads, fortæller projektleder for PANAM2018, Poul Petersen. 

- Vi har chartret fly og skal chartre flere. Lige nu er udgangspunktet, at deltagerne skal flyve fra Mexico City til Kangerlussuaq, sansynligvis over Canada. Datoerne og aftalerne arbejder vi på, og vi er sikker på, at det vil lykkedes, siger Poul Petersen.

Han oplyser samtidig, at dialogen med Air Greenland omkring transporten til og fra Nuuk til Kangerlussuaq er stort set overstået. 

I forhold til faciliteter, såsom omklædningsrumme og mødelokaler for håndboldspillerne, har der været spekulationer om, hvorvidt der skulle bygges nye faciliteter. Men det bliver ikke tilfældet, fortæller Petersen. 

- De eksisterende faciliteter i Inussivik og Godthåbhallen skal benyttes. Vi er i gang med at undersøge faciliterterne for at se, om de kan forbedres. Men det er små ting, siger Poul Petersen. 

Projektlederen kan ikke garantere, at PANAM2018 vil finde sted i Nuuk om seks måneder, han forhåbningsfuld og tror på at det vil lykkedes. 
 

LÆS OGSÅ Pan Am kan ende som en stor fiasko

 

LÆS OGSÅ Millioner og transport mangler ti måneder før Pan Am

 

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut klar med millioner til Pan Am i Grønland

 

LÆS OGSÅ Sermersooq klar med flere penge til Pan Am 2018

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt