Sommertræf i Qullissat frarådes ikke

Sommertræf og besøg i den nedlagte mineby Qullissat er stadig muligt, selvom bygder i området er kommet i højrisikozonen for fjeldskred og tsunami. Man bør dog være særligt opmærksom i området.
Foto © : Ingrid Sandgreen
Skrevet af Kathrine Kruse
14. januar 2019 17:36

Beredskabskommissionen fraråder ikke ophold i den nedlagte mineby Qullissat, selvom der er høj risiko for fjeldskred og tsunami i Vaigat-området.

Det anbefales dog, at man ved opholdet skal være særligt opmærksom og hvis man vil ligge i telt i Vaigat-området, skal man slå teltet op så højt som muligt over vandkanten.

Det kom frem, da den fungerende Naalakkersuisoq for natur, miljø og forskning, Erik Jensen, borgmesteren i Avannaata Kommunia, Palle Jeremiassen, og en repræsentant fra Politimesterembedet holdt borgermøde i Saqqaq og Qeqertaq torsdag i sidste uge.

- Beredskabskommissionen fraråder ikke ophold Qullissat. Men Qullissat ligger tæt på højrisikoområderne. Derfor anbefales det, at man overnatter så højt som muligt over vandkanten, da et eventuelt fjeldskred og tsunami i Vaigat-området kan være farefuldt, siger geolog fra Grønlands Selvstyre, Jonas Petersen.

Derudover anbefales det, at man ved ophold i Vaigatområdet er særligt opmærksom og søger længere op i landskabet, hvis man ser faresignaler.