Foto: Inuit Ataqatigiit

Inuit Ataqatigiit Sofia Geisler

Portræt af folketinget kandidat

Navn: Sofia Geisler

Parti: Inuit Ataqatigiit

Alder: 56

Uddannelse: Journalist/Erhvervsøkonom/Diplomleder/Coach/Mediator

Arbejde:  Medlem af Inatsisartut

Civilstatus (familie/børn):

Fritidsinteresser: Gåture & vandreture hvis det tidsmæssigt er til det.

Hvad er de tre vigtigste sager, du vil kæmpe for, hvis du kommer i foketinget?

I tæt samarbejde med Danmark, Norden og internationale aktører at gøre Grønland være endnu mere synlig og aktiv i klimaspørgsmålet. Vi har behov for endnu mere viden i det arktiske om konsekvenser af klimaændringer, og vi har brug for viden for at handle fremadrettet.

At fastholde og udvikle uddannelsesmulighederne i Danmark. Heriblandt at være med til at bane vejen for muligheder ude i omverdenen for iværksætterne her i landet.

At overtage ansvaret for sagsbehandlingen af borgere udenfor Rigsfællesskabet, der ønsker at bosætte sig i Grønland eller få arbejde her. Vi skal selv styre og justere behovet, og dermed selv stå med ansvaret for området med det formål, at vi har den arbejdskraft, vi har brug for, for at udvikle vores samfund økonomisk.

Hvordan vil du være med til at sikre en god tilværelse for borgere med grønlandsk baggrund i Danmark?

Jeg er fuldstændig klar over, at dette kan indebære en stor udfordring, som under alle omstændigheder altid skal være på dagsordenen. Det er rigtigt vigtigt, at det drejer sig om at få så mange som muligt inkluderede i det danske samfund, at bane vejen til enten arbejdsmarkedet eller på anden vis blive en aktiv del af det danske samfund. Inuit Ataqatigiit har arbejdet ihærdigt for mange af de grønlændere, der flytter til Danmark, og det arbejde skal vi naturligvis fortsætte med. Med kommuner og via Folketinget og naturligvis inddrage kommunerne i Grønland. For det er vigtigt med en tidlig indsats hele vejen igennem.

Hvilken dansk statsministerkandidat støtter du, hvis du bliver valgt til folketinget?

Inuit Ataqatigiit vil ikke på forhånd pege på en Statsministerkandidat. Den politiske situation taget i betragtning vil vi søge at få det bedst mulige ud af valgresultatet. Vi vil samarbejde med alle danske partier, som vil bidrage positivt til vores lands bedste.

Kommentarer