Mange lærere føler sig magtesløse, når de laver underretning måske flere gange på samme elev, og kan se at eleven bare får det dårligere og dårligere, uden der sker noget, siger lærernes fagforening. ArkivfotoFoto: Google Streetview

Lærere: Sociale myndigheder reagerer ikke altid på vores underretninger

Mange lærere oplever, at kommunerne ikke reagerer på indberetninger om børn i mistrivsel, oplyser lærernes fagforening, IMAK.

Sådan lyder det nu fra lærernes fagforening.

Men det er langt fra altid, at sociale myndigheder i kommunerne her i landet reagerer på lærernes advarsler, fortæller bestyrelsen for lærernes fagforening, Imak.

Meldingen fra bestyrelsen kommer efter DR´s dokumentar "Byen hvor børn forsvinder", der handler om store sociale problemer i Tasiilaq.

I dokumentaren fortæller en lærer, hvordan Kommuneqarfik Sermersooq ikke reagerede på hendes underretninger af elever, der mistrives.

LÆS OGSÅ Kinguaassiuutitigut pinerluttuliornerit paqumigisaajunnaarsillik

- Det generelle billede fremstår tydeligt og chokerende. Der er mange konkrete sager, hvor der ikke bliver handlet. Der er mange børn og unge, der ikke har fået hjælp gennem længere tid, lyder det fra bestyrelsesformand Birthe Therkildsen og næstformand Nikoline Cortzen i en pressemeddelelse. 

Og ifølge IMAK er det ikke kun i Tasiilaq og Kommuneqarfik Sermersooq, at den slags svigt sker:

- IMAKs bestyrelse har kendskab til, at rigtig mange lærere laver underretninger til de sociale myndigheder - ikke bare i Tasiilaq, men i hele Grønland - uden at der sker noget, skriver IMAKs bestyrelse og fortsætter:

LÆS OGSÅ Børnene betaler for manglende politisk vilje til samarbejde

- Mange lærere føler sig magtesløse, når de laver underretning måske flere gange på samme elev, og kan se at eleven bare får det dårligere og dårligere, uden der sker noget, lyder det.

I forbindelse med DRs dokumentar, har Kommuneqarfik Sermersooq erkendt, at der i mange tilfælde er sket omsorgssvigt i kommunens sagsbehandling.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut afviser hjælp – danske politikere rækker hånden frem

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt